Sexy lingerie vooral in trek bij singles

Vrouwen die al langer een relatie hebben zijn minder geneigd om sexy lingerie aan te schaffen dan singles. Dat blijkt uit onderzoek van communicatiewetenschapper Julie Daems.

Daems, verbonden aan de Universiteit van Gent, ondervroeg voor haar studie ruim 500 vrouwen tussen de 13 jaar en de 78 jaar. Deelneemsters aan het onderzoek gaven aan lingerie belangrijk te vinden: de overgrote meerderheid zegt er veel of zelfs heel veel waarde aan te hechten. Ongeveer driekwart spendeert op jaarbasis dan ook tussen de 50 en 250 euro aan ondergoed.

Macht

De belangrijkste reden voor het kopen van lingerie is het boosten van zelfvertrouwen, gevolgd door een toenemend gevoel van macht of om te verleiden. Comfort en tevredenheid met het eigen lichaam zijn duidelijk minder bepalend.

Wat daarnaast opviel is dat vooral oudere vrouwen lingerie aanschaffen ten behoeve van hun zelfvertrouwen. Jongere vrouwen hullen zich hoofdzakelijk in niemendalletjes om zich sexy en verleidelijk te voelen.

In dat geval zullen ze het vaakst voor rood op zwart ondergoed kiezen: uit het onderzoek blijkt dat deze kleuren het meeste effect sorteren. Huidskleur ondergoed het minst.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?