Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
50+ dating
1 augustus 2019

Senioren volop actief in de liefde

Senioren in Nederland zijn volop actief in de liefde. Ze geven cadeaus, hebben seks, en doen – als ze single zijn – massaal aan online daten. Dat blijkt uit representatief onderzoek van Startpagina.nl onder 1.552 Nederlandse vijftigplussers.

Liefdesvuur

Nederlanders boven de vijftig zijn trouw aan hun partner. Negen op de tien (88 procent) geeft aan niet open te staan voor een andere relatie – hoewel mannen daar vaker voor open staan dan vrouwen (15 tegen 4 procent). Dit betekent echter niet dat vijftigers, zestigers en zeventigplussers geen hartstocht meer kennen. Of ze nu een partner hebben of alleenstaand zijn, het liefdesvuur brandt nog volop.

Passie op latere leeftijd

Er is nog genoeg passie op latere leeftijd. 56 procent van de vijftigers is seksueel actief en zelfs een op de drie zeventigers heeft het afgelopen jaar nog seks gehad. Opvallend is dat hoogopgeleide oudere mensen vaker seksueel actief zijn dan laagopgeleide senioren (61 tegen 36 procent).

Online daten voor senioren

Single senioren zitten net zo min achter de geraniums. Ze zitten vooral achter de computer om een leuke partner te vinden. Van de zoekende vijftigplussers is maar liefst 77 procent actief op een online datingplatform, blijkt uit het onderzoek van Startpagina.nl. 50plusMatch, Tinder en Relatieplanet zijn de populairste datingsites. Hoogopgeleide oudere singles zoeken hun partner vooral op Parship en Lexa, terwijl laagopgeleiden en zeventigplussers vaker op 50plusMatch te vinden zijn.

Partner vinden

Dit online daten blijft niet zonder resultaat: maar liefst 62 procent van de zoekers zegt weleens een partner te hebben gevonden via een online datingsite of app. “Een hoge score”, vindt Leon Dekker, woordvoerder van Startpagina.nl. “Het is duidelijk dat vijftigplussers van elke leeftijd online inmiddels prima hun mannetje (of vrouwtje) staan – of eigenlijk vinden.”

Intimiteit of seks?

En wat doen die stelletjes vervolgens samen..? Veruit de meeste respondenten (70 procent) zeggen intimiteit belangrijker te vinden dan seks. Over de seksuele aantrekkingskracht van leeftijdsgenoten zijn ze verdeeld: 23 procent vindt ze niet aantrekkelijk, 21 procent wel, en 46 procent is neutraal. De aantrekkingskracht neemt met de leeftijd af: 28 procent van de vijftigers voelt zich aangetrokken tot leeftijdsgenoten, bij zeventigers is dat maar 14 procent.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

4 tips voor vijftig plus singles om elkaar virtueel te leren kennen

Hoe kijken alleenwonende Nederlandse vijftigplussers tegen online daten aan, nu fysiek...

Hier is de single 50plus vrouw naar op zoek

Meer dan ooit tevoren gaan deze single ladies op zoek naar...

Cannabis kan je seksleven een boost geven

Cannabis kan je seksleven een boost geven zo blijkt uit wetenschappelijk...

Een relatie op latere leeftijd: tips

Je bent geen jonge blom meer, hebt al een leven achter...

Driekwart vindt zijn nieuwe geliefde liever in het echt dan online

73% van de Nederlanders van alle leeftijden zegt hun toekomstige partner...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie