50+ dating

Senioren volop actief in de liefde

Senioren in Nederland zijn volop actief in de liefde. Ze geven cadeaus, hebben seks, en doen – als ze single zijn – massaal aan online daten. Dat blijkt uit representatief onderzoek van Startpagina.nl onder 1.552 Nederlandse vijftigplussers.

Liefdesvuur

Nederlanders boven de vijftig zijn trouw aan hun partner. Negen op de tien (88 procent) geeft aan niet open te staan voor een andere relatie – hoewel mannen daar vaker voor open staan dan vrouwen (15 tegen 4 procent). Dit betekent echter niet dat vijftigers, zestigers en zeventigplussers geen hartstocht meer kennen. Of ze nu een partner hebben of alleenstaand zijn, het liefdesvuur brandt nog volop.

Passie op latere leeftijd

Er is nog genoeg passie op latere leeftijd. 56 procent van de vijftigers is seksueel actief en zelfs een op de drie zeventigers heeft het afgelopen jaar nog seks gehad. Opvallend is dat hoogopgeleide oudere mensen vaker seksueel actief zijn dan laagopgeleide senioren (61 tegen 36 procent).

Online daten voor senioren

Single senioren zitten net zo min achter de geraniums. Ze zitten vooral achter de computer om een leuke partner te vinden. Van de zoekende vijftigplussers is maar liefst 77 procent actief op een online datingplatform, blijkt uit het onderzoek van Startpagina.nl. 50plusMatch, Tinder en Relatieplanet zijn de populairste datingsites. Hoogopgeleide oudere singles zoeken hun partner vooral op Parship en Lexa, terwijl laagopgeleiden en zeventigplussers vaker op 50plusMatch te vinden zijn.

Partner vinden

Dit online daten blijft niet zonder resultaat: maar liefst 62 procent van de zoekers zegt weleens een partner te hebben gevonden via een online datingsite of app. “Een hoge score”, vindt Leon Dekker, woordvoerder van Startpagina.nl. “Het is duidelijk dat vijftigplussers van elke leeftijd online inmiddels prima hun mannetje (of vrouwtje) staan – of eigenlijk vinden.”

Intimiteit of seks?

En wat doen die stelletjes vervolgens samen..? Veruit de meeste respondenten (70 procent) zeggen intimiteit belangrijker te vinden dan seks. Over de seksuele aantrekkingskracht van leeftijdsgenoten zijn ze verdeeld: 23 procent vindt ze niet aantrekkelijk, 21 procent wel, en 46 procent is neutraal. De aantrekkingskracht neemt met de leeftijd af: 28 procent van de vijftigers voelt zich aangetrokken tot leeftijdsgenoten, bij zeventigers is dat maar 14 procent.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam