Senioren seksueel nog erg actief

Heel wat senioren zien hun leeftijd niet als een barrière om seksueel actief te blijven. De meerderheid heeft zelfs nog regelmatig seks. Dat blijkt uit cijfers van de universiteit van Chicago.

De groep van de ‘jonge ouderlingen’ (57 tot en met 64 jaar) doet het het best op seksueel vlak. Zo heeft 84% van de mannen en 62% van de vrouwen nog regelmatig seks. Bij de bejaarden (75 tot en met 85 jaar) ligt dat percentage op 38% bij de mannen en 17% bij de vrouwen.

Het grote verschil tussen mannen en vrouwen is volgens wetenschappers eenvoudig te verklaren. Mannen sterven sneller dan vrouwen en deze dames hebben op hun leeftijd geen zin meer om een nieuwe partner te vinden en een relatie op te bouwen. Vandaar dat het aantal bij vrouwen sneller daalt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?