vergeetachtig

Senioren met internet leven gezonder

Om informatie te vergaren over de leefstijl van senioren is een jarenlange studie uitgevoerd. Aan de studie deden bijna 6000 50-plussers mee. Tussen 2001 en 2011 vulden ze elke 2 jaar een vragenlijst in.

Deze vragenlijst was gericht op hun fysieke en geestelijke gesteldheid, het wel of niet deelnamen aan onderzoeken naar borst- en darmkanker, hun eetpatroon en het gebruik van internet.

De eerste bevindingen

Van de ondervraagden gaf 41 procent aan dat ze nooit internet gebruikten. 38 procent surfte sporadisch, 20 procent was regelmatig online. Internetgebruik bleek geen invloed te hebben op de keuze van vrouwen om zich wel of niet te laten screenen op borstkanker. 50-plussers die regelmatig online waren, lieten zich wel twee keer zo vaak controleren op darmkanker.

Gezondere leefstijl

Bovendien bleken senioren die vaak internet gebruikten een gezondere leefstijl te hebben. Ze bewogen 50 procent vaker, aten 24 procent vaker dagelijks vijf porties groenten en fruit en rookten juist 44 procent minder vaak.

Mannen vaker online

Demografische kenmerken speelden een rol in hoeveel de deelnemers gebruik maakten van het internet. Er werd meer gesurft door deelnemers die jonger, blank, rijker en hoger opgeleid waren. Mannen waren vaker online dan vrouwen.

De resultaten van het onderzoek verschenen in Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

Bron: MSN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.