vergeetachtig

Senioren met internet leven gezonder

Om informatie te vergaren over de leefstijl van senioren is een jarenlange studie uitgevoerd. Aan de studie deden bijna 6000 50-plussers mee. Tussen 2001 en 2011 vulden ze elke 2 jaar een vragenlijst in.

Deze vragenlijst was gericht op hun fysieke en geestelijke gesteldheid, het wel of niet deelnamen aan onderzoeken naar borst- en darmkanker, hun eetpatroon en het gebruik van internet.

De eerste bevindingen

Van de ondervraagden gaf 41 procent aan dat ze nooit internet gebruikten. 38 procent surfte sporadisch, 20 procent was regelmatig online. Internetgebruik bleek geen invloed te hebben op de keuze van vrouwen om zich wel of niet te laten screenen op borstkanker. 50-plussers die regelmatig online waren, lieten zich wel twee keer zo vaak controleren op darmkanker.

Gezondere leefstijl

Bovendien bleken senioren die vaak internet gebruikten een gezondere leefstijl te hebben. Ze bewogen 50 procent vaker, aten 24 procent vaker dagelijks vijf porties groenten en fruit en rookten juist 44 procent minder vaak.

Mannen vaker online

Demografische kenmerken speelden een rol in hoeveel de deelnemers gebruik maakten van het internet. Er werd meer gesurft door deelnemers die jonger, blank, rijker en hoger opgeleid waren. Mannen waren vaker online dan vrouwen.

De resultaten van het onderzoek verschenen in Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

Bron: MSN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.