Sekspoppen die een gesprek aanknopen, bent je er klaar voor? Volgens de creatieve bedenker achter dit concept, Matt McMullen, in ieder geval wel.

Maar eh.. sekspoppen, daar hoef je toch geen gesprek mee aan te knopen? Die dienen toch heel ergens anders voor? Nou kennelijk is er toch een markt voor pratende sekspoppen.

Levensecht seksvermaak

Levensechte siliconen poppen voor een potje seksvermaak, ze bestaan nu uiteraard al. Voor de liefhebbers: de exemplaren kosten tussen 5.000 en 10.000 dollar (ongeveer tussen de 4.450 en 8.900 euro). McMullen wil er nu nog echter een snuifje kunstmatige intelligentie aan toevoegen, waardoor ze enkele extra troeven zullen krijgen.

Knipperende ogen en vuile praat

Denk maar aan ogen die kunnen knipperen of de mond die open en dicht kan gaan. In het ideale scenario zullen ze ook in staat zijn om vragen te beantwoorden of -altijd handig- vuile praat te verkopen. Technici die al gewerkt hebben voor Hanson Robotics -een labo dat griezelig echte menselijke robotten ontwikkelt- moeten voor die toegevoegde waarde zorgen.

“Ik wil ’s werelds eerste seksrobot worden”

Hoe het er vervolgens aan toe zou gaan, zie je in het filmpje. “Waar ik van droom? Ik wil een echte persoon worden, een echt lijf hebben ook”, stoot de donkerharige ‘schoonheid’ uit. “Ik droom ervan de betekenis van liefde te leren kennen. Ik wil ’s werelds eerste seksrobot worden.” Eh… ja.

Afgewerkte poppen

Voorlopig zit de technologie nog in een testfase, maar binnen enkele jaren moeten de eerste afgewerkte poppen in de winkel liggen. Al zal je wel diep in de buidel moeten tasten: de prijs wordt voorlopig geschat tussen 30.000 en 60.000 dollar (tussen de 26.600 en 53.200 euro).

Vervangbaar hoofd

Wie al een RealDoll in zijn bezit heeft, komt er goedkoper vanaf. Enkel het hoofd van de ‘wilde furie’ moet in dat geval vervangen worden en dat kan al tegen een zacht prijsje van net geen 9.000 euro.

Leuk?

“Stel je voor dat je kan weten wat ze op het ‘moment suprême’ denkt en of ze het wel allemaal leuk vindt”, besluit McMullen. “Als je die realiteit -of althans de illusie ervan- kan verwezenlijken, dan ben je al een heel eind. De klanten zullen dit veel leuker vinden dan de vaststelling dat ze pakweg eigenhandig haar heupen kan bewegen.”