appel etende vrouw

Seksleven verbeteren door eten appel

Vanuit het Engels vertaald is er een gezegde dat zegt dat het eten van een appel elke dag er voor zorgt dat je geen dokter nodig hebt. Maar zou het eten van deze appel je ook kunnen helpen aan een beter seksleven? Dan zijn er mogelijk nog meer voedingsmiddelen die libido verhogend kunnen zijn.

Elke dag een appel

De vraag of die appel er toe doet, kan met ja beantwoord worden volgend een Italiaanse studie in het tijdschrift van Archival Gynaecologische Verloskunde. Hierin melden 731 vrouwen wat zij idere dag eten. Daarnaast kregen zij een vragen lijst, FSFI, de Female Sexual Index.

De proefpersonen werden verdeeld in een groep vrouwen die elke dag een appel eten en in een groep die dat niet deden. Degenen die regelmatig  appels aten, hadden hogere scores op de FSFI. De theorie is dat er een positief verband kan zijn tussen een regelmatige inname van fyto-oestrogenen, polyfenolen, antioxidanten en de seksuele gezondheid van vrouwen. Uiteraard zijn er vele variabelen die een interactie kunnen hebben met dit verband. Als je jezelf gezonder voelt en goed in je vel zit, dan ben je mogelijk meer geïnteresseerd in intimiteit.

Chocolade is een afrodisiacum

Het is geen nieuw concept om te denken dat bepaalde voedingsmiddelen  je seksleven verbeteren.  Je hebt al lang eens gehoord dat oesters en chocolade afrodisiaca zijn, sekslust opwekkend. Het kan zomaar zijn dat het eten van voedsel zoals chocolade je een goed gevoel geeft en zoals ik net als zei zijn gelukkiger mensen doorgaans meer geïnteresseerd in seks.

Voor een deel kunnen bepaalde voedingsmiddelen helpen bij het stimuleren van een chemische reactie die je libido stimuleren. Bijvoorbeeld aardbeien, amandelen en zoete aardappelen zijn goed voor je hart en helpen je bloedsomloop te verbeteren. Watermeloen en tomaten bevatten Lycopeen, die helpen om je bloedvaten te ontspannen wanneer je intiem wordt. Bladgroenten zoals spinazie bevatten maganesium die helpen bij  de bloedstroom naar de verschillende delen van het lichaam.

Gezond eten altijd goed

Wat de precieze oorzaak van de relatie tussen gezonde voeding en meer intimiteit ook mag zijn, bekend is wel dat het eten van gezond voedsel, zoals appels, positief bijdragen in het verloop van je leven en je relaties. Wanneer je met aandacht gezonde voeding eet, zullen  je lichaam en je emoties op hun best zijn! Voor meer tips over gezond eten kun je hier kijken.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.