van date naar soa

Seksfouten die vrouwen maken

Hoewel een triestige toestand tussen de lakens vaker op mannen gepind wordt, stellen seksuologen en relatietherapeuten dat ook vrouwen best wat seksfouten maken. Uiteraard moeten mannen nu niet denken dat ze onschuldig zijn, maar zoals het gezegde gaat: ‘it takes two to tango’. Dit zijn dan ook de meest gemaakte seksfouten bij vrouwen.

6 Seksfouten

Wanneer je seksleven niet helemaal is wat het zou moeten zijn, laat je al snel een mentale klachtenstroom vloeien met alle manieren waarop je partner niet helemaal voldoet. Het vooroordeel dat mannen het vrouwelijk lichaam niet begrijpen en daarom niet altijd weten wat een vrouw opwindt, maakt van hen gemakkelijke doelwitten wanneer de seksuele bevrediging te wensen overlaat.

Zo steken vrouwen al snel hun kop in het zand en zijn ze blind voor hun eigen bijdrage aan een teleurstellend seksleven. Misschien ligt de oorzaak wel bij een van deze meest voorkomende seksfouten bij vrouwen.

1 – Geen iniatief nemen

Veel vrouwen zijn begaan met het ‘vrouwelijk’ zijn en willen dus niet pushy overkomen uit angst om bekeken te worden als een of andere nymfomaan. Daarom houden ze vast aan ouderwetse seksrollen en laten ze de man jagen in plaats van zelf eens speels op jacht te gaan.

Tegelijkertijd voelen mannen zich niet altijd gelukkig bij het feit dat ze telkens opnieuw initiatief moeten nemen omdat zo het beeld ontstaat van een onevenwicht in de passionele gevoelens voor elkaar. Seksuologen zijn het er dan ook over eens dat mannen net zo graag opgehitst worden door hun partner als vrouwen.

Toon daarom interesse door wat vaker initiatief te nemen want je partner zal het allicht weten te appreciëren. Voor jou kan er een nieuw soort bevrediging uit voortkomen omdat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen seksuele ervaring.

2 – Stressen over uiterlijk

Feit: je zorgen maken en te veel nadenken over hoe je eruit ziet, zetten een rem op je seksueel genot en vernielen elke kans op het bereiken van een climax. Je hoeft niet te stressen over je buik of je make-up, je moet de focus leggen op het plezier.

Schakel je kopzorgen uit want ze verpesten alles en staan bovendien loodrecht op de verwachtingen van je partner. Veel mannen genieten er namelijk van wanneer hun vrouwtje een echte losbol is in bed, die zich helemaal laat gaan en dus niet beperkt wordt door stress over haar verschijning. Bovendien merken mannen nog niet de helft op van alle uiterlijke elementen waar vrouwen zich zorgen over maken, zeker als je enthousiast, energiek en geïnteresseerd overkomt.

3 – Vooroordeel dat seks casual is

Dit is een vooroordeel dat nog zeer sterk leeft. Als we hier aan blijven vastklampen kunnen we net zo goed teruggaan naar de tijd waar men geloofde dat vrouwen niet seksueel zijn en dat seks puur seks is voor mannen. Voor heel wat mannen is seks, anno 2012, best een belangrijk element binnen een relatie, dat het zuiver fysieke overstijgt en dat minimaliseren is dan ook fout.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat intimiteit binnen een vaste relatie meer bevrediging geeft en dat het vooral getrouwde mensen zijn die een succesvol en levendig seksleven hebben. Wat zegt dat dan over casual seks? Een van deze onderzoeken werd gevoerd bij universiteitsstudenten die onenightstands hadden gehad.

Meer dan 50 % van de deelnemende vrouwen en mannen hoopten dat daaruit een relatie kon groeien en voor een derde van de deelnemers was dat ook effectief het geval. Ga er daarom niet zomaar van uit dat mannen niet minstens zo romantisch kunnen zijn als vrouwen en dat seks voor hen geen diepere betekenis zou kunnen hebben.

 4 – De fabel dat mannen altijd zin hebben

Voor tieners gaat deze vlieger misschien op, maar voor volwassen mannen is dit zeker en vast niet het geval. De druk van het alledaagse leven: gezin, werk, rekeningen, …. kunnen een domper zijn op het libido van mannen. Voor veel vrouwen blijft dit een verrassing en het wordt dan ook al snel geïnterpreteerd als gebrek aan interesse. Daarom wordt het ook zo snel persoonlijk genomen, wat dan weer leidt tot (nog) meer stressen over het uiterlijk of andere kopzorgen als er dan wel nog eens wat actie is in bed.

Wanneer vrouwen geen zin hebben in seks koppelen ze dat niet aan de gevoelens die ze hebben voor hun partner want die zien ze nog altijd even graag, maar wanneer het omgekeerde gebeurt en een man zegt: “vanavond niet schat”, beginnen heel wat dames te stressen en te denken dat ze niet meer graag gezien worden of er een serieus probleem is. Feit is echter dat hij effectief gewoon geen seks heeft omdat zijn hoofd er niet naar staat.

5 – Geen raad geven

Rechtuit en open praten over seks, over wat we graag hebben of helemaal niet graag hebben, zorgt bij veel mensen voor ongemak, zelfs wanneer er eigenlijk al een langdurige relatie is. Toch is het belangrijk dat vrouwen hier wat meer verantwoordelijkheid op zich nemen, want hoe moet een man anders weten wat jij nodig hebt om een climax te bereiken?

Zelfs de beste minnaar kan perfectie niet nastreven zonder goede raad. Daar komt nog eens bij kijken dat veel mannen gebrand zijn op het bevredigen van hun partner en deze raad dus geen aanval op hun ego zal zijn. Durf hem te zeggen wat je wilt, want je kwetst er niemand mee, integendeel.

6 – Niet openstaan voor nieuwe ervaringen

Zeker voor koppels die al lang samen, is het best natuurlijk dat het seksleven af en toe wat moet worden opgehitst om niet te vervallen in een saaie routine. Het wil dan ook niet zeggen omdat je partner iets nieuws voorstelt, dat hij automatisch niet meer tevreden is met jou of zijn seksleven. Kort en kracht: neem het niet persoonlijk!

Langs de andere kant is het belangrijk om tijdens het vrijen niet al te hevig uit je ‘comfort zone’ te treden, dus blijf wel oprecht. Het is nooit goed als je je verplicht voelt iets te doen waar je eigenlijk echt niet voor openstaat. Daarom is het essentieel dat je hem vertelt waarom iets voor jou geen optie is, uiteraard wel op een zo liefdevol mogelijke manier. Probeer ook niet te overreageren als je een verrassend verzoek krijgt, vraag desnoods wat tijd, maar kaats initiatief zeker niet zomaar af.

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.