tips spannend voorspel

Seksdrive vrouw neemt af

Vrouwen die beweren meerdere malen per week actief te zijn tussen de lakens, spreken niet altijd de waarheid. Ten opzichte van 20 jaar geleden is het seksgedrag van de Nederlandse vrouw veranderd. Nog maar 19 procent heeft meer dan een keer per week seks, in 1993 was dat nog 46 procent. Dat blijkt uit de Grote Seks-enquête van het Nederlandse vrouwenblad Margriet. 

Goedele komt op voor “sukkelseks”

“Een beetje aanprutsen en aansukkelen in de slaapkamer; het hoeft heus niet allemaal perfect te gaan”, aldus de voormalige Miss België en seksuologe. “Seks is geen Olympische Spelen”. Beter iets dan niets.

Nooit seks

Een opvallend resultaat uit de enquête is het aantal vrijpartijen dat per week plaatsvindt. In 1993 zei 46 procent van de ondervraagde vrouwen méér dan een keer per week seks te hebben, dit jaar is dat nog maar 19 procent van de vrouwen in de leeftijdscategorie 25 tot en met 50 jaar. Bij de 50-plussers is slechts 7 procent meer dan eens per week ‘actief’. De helft van de vrouwen boven de 50 zegt nooit seks te hebben of daar geen antwoord op te willen geven.

Orgasme verliest belang

Ook het vrouwelijke hoogtepunt blijkt in de slaapkamer steeds minder van belang. Vond 57 procent het in 1993 nog belangrijk, in 2004 was dat percentage gezakt naar 53 procent om in 2013 op 51 procent uit te komen. Meer dan de helft van de vrouwen komt niet altijd klaar en 17 procent zegt zelden tot nooit een orgasme te beleven.

Langere relatie funest voor seksdrive

Hoe kan het toch dat er steeds minder nummertjes worden gemaakt? Volgens Liekens is de enorme hype rondom seks, die ontstond tijdens de seksuele revolutie in de jaren ’60, aan het verdwijnen in de slaapkamer. Dat staat lijnrecht tegenover de seksualisering van de samenleving, meent relatietherapeut Jean-Pierre van de Ven: “Je hoeft maar broodbeleg te kopen en de halfblote vrouwen lachen je van de verpakking tegemoet. Seks is gewoon geworden, maar daar is in bed wel minder van te merken. Uit onderzoek blijkt dat de seksdrive van vrouwen afneemt naarmate ze een langere relatie hebben”.

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.