De ‘Masturbation Masterclass’ die maandelijks wordt georganiseerd door het Eindhovense filiaal van erotiekketen Christine le Duc, is zo’n succes dat deze cursus een landelijk vervolg krijgt. Het moederbedrijf heeft besloten om de masterclass over Nederland uit te rollen. Uit de grote belangstelling voor de cursus valt op te maken dat veel vrouwen kennelijk niet goed weten hoe ze hun partner een handmatig hoogtepunt kunnen bezorgen. 

In navolging van de vestiging in Eindhoven, zijn ook Groningen, Emmen, Hilversum, Nijmegen, Amersfoort, Dordrecht, Tilburg en Maastricht begonnen met het organiseren van de workshop. Eind januari starten ook de vestigingen van Christine le Duc in Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Haarlem en Ede. Gezien de grote belangstelling is het de bedoeling dat vrouwen op korte termijn in alle 32 filialen van de erotiekketen terecht kunnen.

1400 deelnemers

In totaal hebben de afgelopen twee jaar inmiddels circa 800 vrouwen de Masturbation Masterclass bijgewoond in een van de winkels en nog eens 600 op de Kamasutrabeurs. De cursus is bedoeld voor dames van minimaal 18 jaar die het leuk vinden om tijdens een gezellige avond meer te weten te komen over de verschillende handtechnieken om hun partner te verwennen.

Tijdens de Masturbation Masterclass, die in de avond wordt gegeven, gaat de winkel op slot voor het overige publiek. De deelnemers (maximaal twaalf dames) krijgen onder leiding van een deskundige cursusleidster onderricht in het werken met  allerlei attributen. Ook wordt er ruim aandacht besteed aan het ‘handwerk’.  Er wordt ingegaan op de anatomie van de man en er komen verschillende technieken aan bod, onder meer met hulpmiddelen als kralenkettingen en glijmiddel.

De technieken worden eerst gedemonstreerd door de gastvrouw, waarna de deelneemsters zelf oefenen met een dildo. Vervolgens krijgen ze uitleg over speeltjes die leuk zijn om bij het seksspel te betrekken, zoals een masturbatie-ei, een cockring of de We-Vibe. Technieken die ter sprake komen zijn onder meer ‘De Denneboom’, ‘De Citruspers’ en ‘Het Melkmeisje’.

50 Ways of Pleasure

Het aanbod van workshops wordt in het hele land uitgebreid met ‘50 Ways of Pleasure’, gebaseerd op de bestseller ’50 Tinten Grijs’. Er wordt vooral na de première van de gelijknamige film in februari een stormloop verwacht van vrouwen die zichzelf willen bekwamen in de soft-sm uit de populaire boeken en de film.