seks tegen prostaatkanker
21 December 2015

Seksblessures in de praktijk

Wanneer je net een nieuwe liefde hebt dan vliegen de vonken er vanaf, ook tussen de lakens! Heerlijk, maar niet altijd zonder vervelende gevolgen. Er belanden namelijk nogal wat mensen bij de dokter met seksblessures na een iets te onvoorzichtige vrijpartij.

Seksblessures

Misschien is het jou ook al wel eens overkomen. Want naar schatting krijgt één op de drie volwassenen ooit te maken met een verwonding tijdens of door de seks. Daaronder vallen gelukkig ook onschuldige blessures als schaafwonden, blauwe plekken en zelfs zuigplekken. Maar er zijn natuurlijk ook een aantal blessures die een stuk lastiger zijn en professioneel behandeld moeten worden.

Meest voorkomend

Een New Yorkse arts, Barak Sered, vertelt welke blessures en verwondingen hij het meest tegenkomt in zijn praktijk. “Het meest zie ik vrouwen met dyspareuni, oftewel vaginale pijn, in mijn praktijk,” vertelt Barak Sered. “Dat wordt meestal veroorzaak door een gebrek aan glijmiddel met uitgedroogde slijmvliezen als gevolg. Er kan ook een infectie aan ten grondslag liggen.”

Voorwerpen

Dr. Sered ziet ook vaak patiënten met vreemde voorwerpen die ingebracht werden in hun intieme zones. “Meestal gaat het dan om seksspeeltjes waarvan het handvat is afgebroken bijvoorbeeld. Let er ook zeker op dat je niet al te kleine voorwerpen gebruikt, die kunnen makkelijker zoek raken” ;-).

Voorspel

“Natuurlijk komen ook vaak blessures als verrekte spieren voor na een net te wilde vrijpartij. Als je daar last van hebt dan kan ik eigenlijk alleen maar aanraden om veel te rusten en ijs tegen de spieren te houden. Uitgebreid voorspel om je lichaam voor te bereiden op de daad voorkomt verrekte spieren trouwens meestal wel,” aldus Sered.

Infecties

Daarnaast krijgt hij ook vaak vrouwen over de vloer met blaasontstekingen, vaak omdat koppels plots veel vaker vrijen, op vakantie bijvoorbeeld of wanneer ze net een nieuwe liefde hebben. “Zorg dat je altijd voor en na de daad naar het toilet gaat, drink veel water en draag alleen katoenen ondergoed. Zoek altijd een dokter op als je denkt dat je een blaasontsteking hebt, want een onbehandelde urineweginfectie kan leiden tot een nierbekkenontsteking.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Met deze tips heb je geen ongemakkelijke telefoonseks

Tinderdates zitten er nauwelijks in en met iemand mee naar huis...

Hoe liefde en seks veranderen door technologie

Ook seks en intimiteit zullen diep worden beïnvloed door technologie.

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...