teello dating app

Seks voert de boventoon bij Tinder dating

Altijd al een kijkje willen nemen in de wereld van de dating apps? Dan is de documentaire van het Britse Channel 4 een aanrader. Deze laat zien hoe mensen dating apps gebruiken en hoe ze mensen helpen in hun zoektocht naar liefde en seks.

Dating trend

Maar niet alleen de voordelen komen aan bod. De nieuwe trend in online dating gaat vooral om het faciliteren van relaties op basis van fysieke aantrekkingskracht. Een trend die helemaal in lijn is met het dalende vertrouwen in huwelijken en het idee van “de ware”.

Tinder gebruikers

De documentaire “The Secret World of Tinder” vertelt het verhaal van enkele Tinder-gebruikers. Eén van hen beweert dat we nu in een technoseksuele wereld leven. Dat is misschien wat overdreven, maar de documentaire toont wel aan dat een enorme revolutie op gang is bij de manier waarop Britten op zoek gaan naar potentiële partners. Persoonlijke advertenties in een krant zijn al lang verleden tijd, maar de opkomst van dating-apps is fenomenaal.

Dating apps

Dating apps zoals Tinder en gelijkaardige dating-apps als PlentyofFish, Lovoo en Grindr voorzien in de behoefte om andere mensen in de buurt te vinden met dezelfde interesses. Dat kan zijn om eens iets te gaan drinken, een wilde vrijpartij te beleven of zelfs iets op langere termijn te starten. Het eindeloze aanbod aan dating-apps verhoogt de kansen op het vinden van een match. Hoe specifieker de smaak van een persoon, hoe handiger de apps kunnen zijn.

Keerzijde

Voor mensen met reguliere voorkeuren is het aantal kansen op ontmoetingen vaak omgekeerd evenredig met de voldoening die ze bieden. Ongeveer 40% van de Tinder-gebruikers is al getrouwd, en de documentaire wijst ook op de gevaren van het ontmoeten van onbekenden. De ‘fakery’ factor is hoog, oftewel: een groot aantal personen doet zich als iemand anders voor op deze dating apps. Daarenboven zijn er altijd wel mannen te vinden die graag foto’s van hun geslachtsdelen sturen naar personen die dat liever niet willen zien.

Liefde is lastig

Er nis nog een groot nadeel an de huidige dating-apps. Mensen die op zoek zijn naar liefde in plaats van seks, hebben het vaak moeilijker. Er komen wel langdurige relaties voort uit de dating-apps, maar dat percentage is klein. Uiteindelijk beantwoordt ook deze app aan de wet van de grote getallen. Hoe meer mensen je ontmoet, hoe groter de kans is op het vinden van iemand waar je je goed bij voelt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam