teello dating app

Seks voert de boventoon bij Tinder dating

Altijd al een kijkje willen nemen in de wereld van de dating apps? Dan is de documentaire van het Britse Channel 4 een aanrader. Deze laat zien hoe mensen dating apps gebruiken en hoe ze mensen helpen in hun zoektocht naar liefde en seks.

Dating trend

Maar niet alleen de voordelen komen aan bod. De nieuwe trend in online dating gaat vooral om het faciliteren van relaties op basis van fysieke aantrekkingskracht. Een trend die helemaal in lijn is met het dalende vertrouwen in huwelijken en het idee van “de ware”.

Tinder gebruikers

De documentaire “The Secret World of Tinder” vertelt het verhaal van enkele Tinder-gebruikers. Eén van hen beweert dat we nu in een technoseksuele wereld leven. Dat is misschien wat overdreven, maar de documentaire toont wel aan dat een enorme revolutie op gang is bij de manier waarop Britten op zoek gaan naar potentiële partners. Persoonlijke advertenties in een krant zijn al lang verleden tijd, maar de opkomst van dating-apps is fenomenaal.

Dating apps

Dating apps zoals Tinder en gelijkaardige dating-apps als PlentyofFish, Lovoo en Grindr voorzien in de behoefte om andere mensen in de buurt te vinden met dezelfde interesses. Dat kan zijn om eens iets te gaan drinken, een wilde vrijpartij te beleven of zelfs iets op langere termijn te starten. Het eindeloze aanbod aan dating-apps verhoogt de kansen op het vinden van een match. Hoe specifieker de smaak van een persoon, hoe handiger de apps kunnen zijn.

Keerzijde

Voor mensen met reguliere voorkeuren is het aantal kansen op ontmoetingen vaak omgekeerd evenredig met de voldoening die ze bieden. Ongeveer 40% van de Tinder-gebruikers is al getrouwd, en de documentaire wijst ook op de gevaren van het ontmoeten van onbekenden. De ‘fakery’ factor is hoog, oftewel: een groot aantal personen doet zich als iemand anders voor op deze dating apps. Daarenboven zijn er altijd wel mannen te vinden die graag foto’s van hun geslachtsdelen sturen naar personen die dat liever niet willen zien.

Liefde is lastig

Er nis nog een groot nadeel an de huidige dating-apps. Mensen die op zoek zijn naar liefde in plaats van seks, hebben het vaak moeilijker. Er komen wel langdurige relaties voort uit de dating-apps, maar dat percentage is klein. Uiteindelijk beantwoordt ook deze app aan de wet van de grote getallen. Hoe meer mensen je ontmoet, hoe groter de kans is op het vinden van iemand waar je je goed bij voelt.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland