tips spannend voorspel

Seks versus trouw: zo denken mannen erover

Langzamerhand begint de winter zijn intrede te doen in ons land: het wordt kouder en door de wintertijd wordt het vroeg donker. Het is de perfecte tijd om ’s avonds lekker samen onder een dekentje te kruipen. Maar houden Nederlanders hun handen onder of boven de dekens? Datingsite Parship.nl deed onderzoek naar hoe belangrijk seks is in een relatie.

Seks versus trouw

Wat blijkt? Drie op de vier Nederlanders vinden seks in een relatie belangrijk. Voor sommigen (15%) is seks zelfs zó belangrijk, dat ze liever een ontrouwe partner hebben die goed is in bed, dan een trouwe maar slechte bedpartner. Bij de mannen verkiest zelfs een op de vijf een goed seksleven boven een trouwe partner.

Daten en seks

Tijdens het daten lijkt seks echter een minder grote rol te spelen. Zo hoeft de seks nog niet direct vlekkeloos te verlopen: 66 procent van de respondenten geeft aan dat slechte seks tijdens de dateperiode nog geen dealbreaker hoeft te zijn. Sterker nog, vier op de vijf Nederlanders zeggen zelfs een relatie te kunnen beginnen met iemand waarmee ze nog geen seks hebben gehad.

Een op drie vrouwen: seks niet echt belangrijk

Niet voor iedereen speelt seks een belangrijke rol in een relatie. Vooral de vrouwen geven aan dat seks niet bovenaan hun prioriteitenlijstje staat: 33 procent van de vrouwen vindt seks niet echt belangrijk tegenover zeventien procent van de mannen.

Lees ook: Deze vrouwen gaan het vaakst vreemd

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam