weinig seks

Seks tijdens de huwelijksnacht: zo zit het

Droom je van een romantische bruiloft inclusief een spetterende huwelijksnacht met je kersverse lief? De kans dat je van een koude kermis thuiskomt is redelijk groot want de helft van de bruidsparen heeft geen seks tijdens de huwelijksnacht.

Oorzaak?

Te moe, te veel gedronken of geen zin: de helft van de bruidsparen heeft in elk geval geen seks tijdens de huwelijksnacht. Dat blijkt uit het Nationaal Trouwonderzoek 2017, onder 1917 mensen die vorig jaar trouwden. Daaruit blijkt verder dat gemiddeld 16.700 euro aan een huwelijk wordt uitgegeven, 1500 euro meer dan in 2014. Het aantal huwelijksgasten is 101, dat is in de afgelopen jaren vrijwel gelijk gebleven.

Kosten trouwlocatie en band

Het meeste geld tijdens een huwelijk wordt uitgegeven aan de trouwlocatie, catering en decoratie. Dat is gemiddeld 6800 euro. Bruidsparen kiezen er steeds vaker voor om de huwelijksvoltrekking, de receptie en het feest op één en dezelfde locatie te doen. Populairst zijn een kasteel, een land- of herenhuis en een boerderij of een hoeve.

Huwelijksreis

82 procent van de bruidsparen gaat op huwelijksreis. Daar wordt gemiddeld 3300 euro aan uitgegeven. Een fotograaf kost stellen 1400 euro en de trouwringen 1200. De band of de dj kost 950 euro. Aan de trouwjurk wordt ruim 1600 euro uitgegeven.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!