schaamte om sekstoys

Seks ten tijde van corona: meer zin en behoefte aan variatie

De verplichte thuisquarantaine heeft een duidelijke invloed op ons seksleven. Nederlanders masturberen beduidend meer en onder vrijgezellen zegt zelfs 85 procent dit nu vaker te doen. Verder hebben mensen die thuiszitten meer zin in seks en behoefte om te experimenteren met nieuwe locaties in huis, standjes en speeltjes. Dit blijkt uit onderzoek van EDC Retail, Europees marktleider op het gebied van online erotiek en bekend van de website EasyToys.

Ruim 1400 mensen zijn ondervraagd: vrijgezellen en mensen met een relatie, zowel met als zonder kinderen. De resultaten verschillen nauwelijks tussen mannen en vrouwen. Een ruime meerderheid (61 procent) geeft aan meer zin in seks te hebben sinds de ‘intelligente’ lockdown. Voor degenen die thuis zitten met kinderen is privacy geenszins een spelbreker: liefst 85 procent van die groep geeft aan nog zin te hebben in seks. Dat, terwijl 45 procent bang is om betrapt te worden.

Spanning en afwisseling

Verder blijkt dat we langer de tijd nemen om de liefde te bedrijven. Dit geldt voor een vijfde van de respondenten. Seks gebeurt niet alleen op de bekende, vertrouwde plekken. De lockdown maakt de behoefte aan meer afwisseling duidelijk groter. Een kwart van de respondenten zoekt de spanning op door bijvoorbeeld nieuwe locaties in huis uit te proberen zoals de tuin en op het bureau. Ook is er behoefte aan andere, nieuwe standjes.

Seksuologe Talitha Rodenhuis heeft daar wel een verklaring voor: “Voor stelletjes kan deze isolatie een goed moment zijn om aan hun relatie te werken. We zitten nu immers meer op elkaars lip. Misschien kom je er nu wel achter dat er verbetering nodig is en seks kan een manier zijn om dat in gang te zetten. Ook door te experimenteren kun je je relatie nieuw leven inblazen.”

Zelfbevrediging

Naast seks onthullen de thuiszitters ook vaker aan zelfbevrediging te doen. Uit het onderzoek blijkt dat 85 procent van de vrijgezellen meer masturbeert dan vóór de lockdown. Was het gemiddeld aantal keren voorheen 3 keer per week, nu is dat 5 keer per week. Een vijfde geeft toe vóór corona dagelijks de hand aan zichzelf te slaan, terwijl dat percentage nu met 20 procent is toegenomen. Van de stelletjes zegt 39 procent nu meer te masturberen dan voorheen en laat 16 procent van hen weten dit dagelijks te doen. Dat laatste is een toename van 10 procent.

Als voornaamste redenen voor de masturbatiepiek noemen de respondenten tijd en verveling. Seksuologe Rodenhuis denkt dat er nog meer meespeelt: “Masturbatie dient voor velen ook als uitlaatklep voor de spanning en stress die mensen nu vaker ervaren. En omdat het niet meer mogelijk is om op fysieke dates te gaan, is het aannemelijk dat singles hun seksuele behoeften nu zelf moeten bevredigen.” Uit de enquête blijkt namelijk dat nog maar 8 procent op fysieke dates gaat.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.