Seks op een eerste date kan wel

Vele vrouwen die op zoek zijn naar hun ideale man, kennen het datinghandboek ‘The Rules’. Ook Blake Lively zou de regels gebruikt hebben om Leonardo aan de haak te slaan. Verschillende datingexperten zeggen nu echter dat het boek uit 1995 totaal verouderd is. En dat betekent: seks op een eerste date kan wél!

Eén van die experten is schrijfster Bethany Marshall, die ervan overtuigd is dat je de regels uit het boek van Ellen Fein en Sherrie Schneider niet meer mag volgen. “Daardoor besteed je te weinig aandacht aan je innerlijke stem en je eigen ervaringen”, vertelde ze aan Women’s Health.

Seks
Maar dat is niet de enige reden om jouw exemplaar van datinghandboek weg te gooien. Er zijn namelijk ook wetenschappers die zeggen dat de belangrijkste regel uit het boek niet klopt. Die regel zegt dat je minstens drie dates moet wachten voor je aan seks begint, omdat er anders nooit een serieuze relatie zal volgen.

Volgens een recente studie van de University of Iowa kan casual seks echter wel uitmonden in een betekenisvolle en langdurige relatie. “De mensen van vandaag zien seks als een normaal onderdeel van het leven en niet als een bedreiging voor het begin van een relatie”, zei assistent-professor in de sociologie Anthony Paik in Women’s Health. “Er is zelfs een significant percentage van relaties die begonnen zijn met niet-romantische seks.”

Samenwonen

Fein en Schneider raadden in 1995 ook aan om niet samen te leven met een man of om spullen achter te laten in zijn appartement. Nochtans heeft samenwonen voor het huwelijk volgens het Britse National Center for Health Statistics geen effect op het voortbestaan van een relatie.

Professor Bill Cloke: “Het is belangrijk dat koppels eerlijk zijn over de reden waarom ze gaan samenwonen. Is het misschien een test om te zien of jullie relatie sterk genoeg is? Dat kan. Zolang jullie allebei op dezelfde golflengte zitten en dezelfde verwachtigen hebben voor de toekomst, is samenwonen geen probleem.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?