50+ singles gids
23 October 2020

Seks op de eerste date? Zo denken singles erover!

Sinds corona hebben we tijd zat om te swipen op Tinder en co. Maar vertaalt zich dat ook naar dates, of een avondje tussen de lakens? Niet altijd. Slechts één op de drie singles heeft het laatste jaar een afspraakje gehad. Dat blijkt uit een nieuwe studie van onderzoeksbureau iVox in opdracht van JOE, voor het radioprogramma ‘Love, Sex & Drama’ met presentatrice Tess Goossens. 

Vrijgezellen in Vlaanderen

We hebben het al vaker gehoord: de vrijgezellen in Vlaanderen zijn met steeds meer. En neen, dan hebben we het heus niet alleen over jonge millennials die naarstig zoekende zijn naar het dekseltje dat op hun potje past (of vice versa). Dat clichébeeld is volledig achterhaald, zo blijkt ook uit een rondvraag bij 1.000 Vlamingen ouder dan 18 jaar. Twee op de drie singles zijn namelijk ouder dan 40 jaar. Een derde heeft zelfs al een huwelijk achter de rug. En best opvallend: bij de 40 plussers heeft 13 procent nog nooit een echte relatie gehad.

Stereotype

Nog zo’n stereotype is dat de meeste alleenstaanden niet gelukkig zijn met hun liefdesstatus. Ook dat klopt niet volledig. Volgens het onderzoek is ‘slechts’ één op de tien niet tevreden met zijn datingleven. Toegegeven: met z’n tweetjes op stap gaan, dat gebeurt niet zo veel. Amper één op de drie heeft dit jaar een afspraakje achter de rug. Bij de 40-plussers is dat maar 27 procent. Eén op de vijf 40-plussers gaan nooit op date. En – geen grote verrassing – door corona gaat de helft nu veel minder (of zelfs bijna nooit) op date. Als het toch zover komt? Dan is iets gaan drinken de favoriete activiteit. Eén op de drie vindt bovendien dat seks op de eerste date moet kunnen.

Daten is niet simpel

Alleenstaanden geven wel aan dat ze het moeilijk vinden om te daten. Online daten wordt door een select groepje gedaan. Bij jongeren gaat het maar om 8 procent. De helft van de 40-plussers komt amper nieuwe mensen tegen. En 3 procent heeft ooit gebruik gemaakt van een datingbureau.

Nog een factor die voor hindernissen zorgt: die potentiële prins op het witte paard blijkt niet altijd even eerlijk te zijn. 40 procent  is er al eens achter gekomen dat de date een relatie bleek te hebben. Ook ghosten is een groot probleem. De helft heeft er al eens te maken mee gehad, een vierde zelfs meerdere keren. Maar blijkbaar moeten ze ook de hand in eigen boezem steken: 30 procent geeft toe dat zelf al te hebben gedaan.

Zondagavond gaat Tess Goossens dieper in op deze cijfers met seksuoloog en relatietherapeute Mieke Mievis. ‘Love, Sex en Drama’, elke zondag van 19 tot 21 uur. 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

‘Knuffelcontact’ voor nachtje weg in eigen land

Onze zuiderburen hebben het zo slecht nog niet bekeken. Ze introduceren...

Datingsites en apps doen het nog steeds goed in coronatijd

Singlereizen kunnen niet doorgaan en ook door ontmoetingsavonden gaat een streep....

Redenen waarom single zijn zo erg nog niet is

Elke dag worden we ermee geconfronteerd dat het hebben van een...

1 op de 2 singles verliest de hoop om nog iemand nieuw te leren kennen

Of je nu single, pril verliefd of jaren getrouwd bent. Sinds...

Seks ten tijde van corona: meer zin en behoefte aan variatie

De verplichte thuisquarantaine heeft een duidelijke invloed op ons seksleven. Nederlanders...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...