slow seks goed relatie

Seks op de eerste date: dit zegt een mannelijke datingcoach

Seks op een eerste date, daar is al heel veel over gezegd en geschreven. Van ‘wel een goed idee’ tot ‘slechtste plan ever’ en alles dat er tussenin ligt. Maar hoe kijkt een mannelijke datingcoach hier tegenaan? “Seks is geen ruilmiddel voor een relatie” zegt datingcoach Tim Veninga.

Tim is datingcoach en eigenaar van de site Mannengeheim.  Op de website van Glamour speelt hij wekelijks met ‘heilige huisjes’. Welke huis-tuin-en-keuken adviezen geven vrouwen elkaar allemaal over relaties, mannen en seks maar zijn in werkelijkheid contraproductief?

Seks op de eerste date

Een veel gehoord advies: “Ga nooit – maar dan ook nooit – met hem naar bed op de eerste date. Als je dat doet, denkt hij dat je te makkelijk bent. Het enige wat je ermee bereikt is dat hij je niet als relatiemateriaal ziet. Geef hem nooit te vroeg wat hij wil, anders raakt hij zijn interesse kwijt.”

Koe & melk…

Het is beter om te wachten en elkaar rustig te leren kennen. Bij nader inzien kun je maar beter wachten totdat jullie een relatie hebben. Houd seks achter de hand tot het laatste moment. Een bekende grootmoeders wijsheid luidt: “Waarom zou hij de koe kopen als hij de melk al krijgt?”  Klinkt volkomen logisch. Of wacht… Nee.

Onzinnig

Ik weet niet van welke grootmoeder deze wijsheid komt, maar ik kan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vaststellen dat deze grootmoeder ronduit seniel is. Buiten het feit dat ze de vrouw in kwestie vergelijkt met een koe, is de logica onzinnig.

Toch hoor ik dit soort statements overal en met ongekende stelligheid herhaald worden. Niet alleen vrouwen – ook mannen – voeren enthousiaste mond-tot-mondreclame voor deze onzinnigheid.

Regels en persoonlijke ervaringen

Zelfs collega-datingcoaches hebben hier allerlei gekke ‘regels’ voor. Zo is er een 30-dagen regel, een 3-dates regel, de 60 dagen grens en voor wie echt fanatiek is in het zichzelf ontzeggen van gezonde pleziertjes is er een 3 maanden termijn.

Wat mensen ook beweren, feit blijft: van alle dingen die bepalen of een man een relatie met je aangaat, is het moment waarop jullie voor het eerst de lakens delen er niet één van. Als je aanstaande partner geen extreem religieuze maagdenaanbidder is, dan maakt het moment niet uit.

Twee opties

Er is geen juist moment om met iemand naar bed te gaan. En voor je nu zegt dat je uit persoonlijke ervaring hebt gemerkt dat mannen vaak verdwijnen na de vrijpartij, wil ik je vragen om me even uit te laten praten.

Mannen zijn biologisch geprogrammeerd om het leeuwendeel van alle vrouwen te “kunnen doen.” Maar het aantal vrouwen waar we een relatie mee willen, is een stuk minder. We gaan bij voorkeur met zoveel mogelijk vrouwen naar bed, maar we gaan maar met een enkeling een relatie aan. Dat is het.

Nu kun je twee dingen doen. Je kunt ervoor kiezen om niet met mannen naar bed te gaan die geen relatie met je willen. Daarom laat je hem en jezelf een periode wachten. Zo weet je zeker dat zijn intenties hetzelfde zijn als die van jou.  Dat mag. Dat kan.

Het tweede wat je kunt doen, is de volgende opvatting adopteren: “Ik kan nog zo vaak met een man naar bed gaan, maar ik moet weten dat hij daar niet verliefd van wordt.”

Als je dat doet, hoef je ook niet meer teleurgesteld te zijn als een man na wat (nachtelijke) escapades geen relatie met je wil. Je probeert een man niet verliefd op je te maken door veel seks met hem te hebben. Je hoeft je niet gebruikt te voelen omdat je seks niet ziet als ruilmiddel voor een relatie. Mijn advies is dan ook om zo snel mogelijk met hem naar bed te gaan.

De voordelen?

  • Je steekt geen tijd meer in mannen die er niks van bakken
  • Mannen die alleen maar uit zijn op seks verpesten minder van je tijd
  • Losers die seksueel vrijgevochten vrouwen zien als sletten schrik je gelijk af
  • Seks (als je dit niet leuk vindt, doe je het fout)
  • Ik wilde een lijstje met nadelen maken, maar om eerlijk te zijn, heb ik er nog geen kunnen vinden.

Zouden vrouwen deze mannenlogica volgen…?

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.