chocola verslaving

Seks of uit eten?

Als je man meer geïnteresseerd is in een stomende vrijpartij dan samen van gezellig uit eten, dan kun je het hem niet kwalijk nemen. Het is namelijk allemaal de schuld van de manier waarop zijn brein geprogrammeerd is. Laat dit bij vrouwen nu net anders uitvallen.

Man kiest voor seks

Nieuw onderzoek gepubliceerd in het blad Current Biology suggereert dat mannen seks boven voeding verkiezen door de manier waarop hun brein in elkaar zit. Dit artikel vond ik op de site van Goed Gevoel.be.  Onderzoek uitgevoerd op kleine rondwormen, van mannelijke geslacht en de zelf bevruchtende Hermafrodiete typen.  Vrouwelijke soort bestaat hier niet van. Dit onderzoek kan dus geen uitsluitsel geven op de vraag waar vrouwen voor zouden kiezen, voor seks of uit eten.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat wanneer de wormen op zoek moesten naar voeding of een partner, ze bijna altijd voor de partner gingen. Wel bleek dat de genetisch gemanipuleerden, die meer hongerig moesten zijn, zich 10 x minder snel voortplantten. Hun prioriteit lag bij het eten. Van nature verkiezen mannen een partner boven eten.

Vrouw verkiest uit eten gaan

Het verhaal van de wormen kan niets vertellen over de voorkeur van de vrouwen. Daarvoor vond ik een artikel op Welingelichte kringen.nl. Hierin stond de uitslag van een recente enquête waaruit bleek  dat 74% van de Franse vrouwen liever lekker uit eten gaat dan dat ze seks heeft met haar partner. Als ze de mate van plezier die beide activiteiten opleveren moesten beoordelen, gaven ze de culinaire geneugten gemiddeld een 7,1 en seks 6,7.

Seksuoloog Gerard Leleu legt uit dat wat er chemisch gezien  in de hersenen gebeurt tijdens een “culinair hoogstandje” en een seksueel orgasme is hetzelfde. Als je verdrietig bent en besluiten om chocolade te eten, dan zorg je in feite voor zelfbevrediging via de hypothalamus.

Zelfs als je een heel bevredigend seksleven hebt, zou je vlak voor de lunch met een lege maag uit eten gaan aantrekkelijker kunnen vinden dan intimiteit.  Uit eten gaan kan soms meer verwennerij inhouden, omdat je bij het kiezen van gerechten alleen rekening hoeft te houden met je eigen behoefte en smaak. Bij seks daarentegen moet je ook rekening houden met de behoeften van je partner.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.