seks

Seks met je ex: zo zit het

We weten allemaal dat je ex niet voor niets je ex is… en het daarom geen goed idee is om weer met hem of haar in bed te belanden voor een potje seks. Toch gebeurt dit regelmatig. Vrouwen spannen hierbij de kroon. 54 procent van de mensen die vertelden weleens seks gehad te hebben met de ex, zijn namelijk vrouwen.

In bed met je ex

Dat komt naar voren uit een onderzoek van een bedrijf voor seksspeeltjes, Adam & Eve.  Volgens de enquête van de Amerikaanse erotische webshop Adam & Eve bij 1.000 deelnemers, zou maar liefst 44% van de ondervraagden wel eens in bed beland zijn met een voormalige geliefde. 54% daarvan zijn vrouwen. De ondervraagden gaven hiervoor verschillende redenen:

1. seks willen met iemand waarbij je je comfortabel voelt (37%)

2. een poging wagen tot verzoening (14%)

3. of wraak (5%).

Doel voor ogen

Volgens therapeute en ‘sekexpert’ Kat Van Kirk hoeft dit niet noodzakelijk iets slechts te betekenen: “Bij een ex voel je je comfortabel en op je gemak. Zolang beide partners hetzelfde doel voor ogen hebben, kan het bevredigend zijn voor allebei. Maar je hebt een probleem wanneer de ene persoon andere motieven heeft dan de andere. ”

Seks als bevestiging

Sociaal werkster en auteur Sherry Amatenstein geeft in dit verband een niet mis te verstane waarschuwing mee: “Je ziet een auto aankomen, en je gaat niet uit de weg. Dat is exact hoe seks met een ex werkt.” Ze waarschuwt in het bijzonder voor het gebruiken van deze of andere seks als bevestiging. “Het is heel belangrijk om op voorhand je motieven te analyseren, en er niet aan te beginnen met onrealistische verwachtingen.”

Advies

En om er nog een niet-wetenschappelijk maar wel ondubbelzinnig advies bij te betrekken, is er altijd nog het 90’s-nummer van E-rotic met een glasheldere boodschap: Max don’t have sex with your ex. It will make your life complex.Een gewaarschuwd man – en blijkbaar vooral vrouw – telt voor twee.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.