seks
28 December 2015

Seks met je ex: zo zit het

We weten allemaal dat je ex niet voor niets je ex is… en het daarom geen goed idee is om weer met hem of haar in bed te belanden voor een potje seks. Toch gebeurt dit regelmatig. Vrouwen spannen hierbij de kroon. 54 procent van de mensen die vertelden weleens seks gehad te hebben met de ex, zijn namelijk vrouwen.

In bed met je ex

Dat komt naar voren uit een onderzoek van een bedrijf voor seksspeeltjes, Adam & Eve.  Volgens de enquête van de Amerikaanse erotische webshop Adam & Eve bij 1.000 deelnemers, zou maar liefst 44% van de ondervraagden wel eens in bed beland zijn met een voormalige geliefde. 54% daarvan zijn vrouwen. De ondervraagden gaven hiervoor verschillende redenen:

1. seks willen met iemand waarbij je je comfortabel voelt (37%)

2. een poging wagen tot verzoening (14%)

3. of wraak (5%).

Doel voor ogen

Volgens therapeute en ‘sekexpert’ Kat Van Kirk hoeft dit niet noodzakelijk iets slechts te betekenen: “Bij een ex voel je je comfortabel en op je gemak. Zolang beide partners hetzelfde doel voor ogen hebben, kan het bevredigend zijn voor allebei. Maar je hebt een probleem wanneer de ene persoon andere motieven heeft dan de andere. ”

Seks als bevestiging

Sociaal werkster en auteur Sherry Amatenstein geeft in dit verband een niet mis te verstane waarschuwing mee: “Je ziet een auto aankomen, en je gaat niet uit de weg. Dat is exact hoe seks met een ex werkt.” Ze waarschuwt in het bijzonder voor het gebruiken van deze of andere seks als bevestiging. “Het is heel belangrijk om op voorhand je motieven te analyseren, en er niet aan te beginnen met onrealistische verwachtingen.”

Advies

En om er nog een niet-wetenschappelijk maar wel ondubbelzinnig advies bij te betrekken, is er altijd nog het 90’s-nummer van E-rotic met een glasheldere boodschap: Max don’t have sex with your ex. It will make your life complex.Een gewaarschuwd man – en blijkbaar vooral vrouw – telt voor twee.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van...

Corona belemmert seksualiteit van jongeren

Online daten en flirten blijkt geen alternatief voor jongeren tijdens de...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie