samen slapen

Seks maakt vrouwen veel uren gelukkig

Bijna 100 procent van de vrouwen zegt gelukkig te worden van seks. Het geluk dat het teweeg brengt houdt gemiddeld iets meer dan 12 uur stand. Dit zijn in ieder geval bevinden die  uit een enquête van tijdschrift Wendy naar voren komen. Is er ook iets anders te bedenken dan seks waar alle vrouwen gelukkig van worden, vraag ik me dan af.

Alle vrouwen gelukkiger van seks

Van de ondervraagde vrouwen zegt  11 procent ook heel gelukkig te zijn, zonder überhaupt seks te hebben. Vrouwen die vaker seks hebben lijken over het algemeen gelukkiger dan vrouwen die minder vaak vrijen, wijst de enquête uit. Nu.nl maakt hier melding van.

Het is niet het orgasme op zich

Seksdeskundige Goedele Liekens zegt  in het blad als expert dat het niet zo is dat een orgasme nu zo lekker lang en heftig blijft nazinderen, maar dat het er bij fijne seks hebben omgaat dat het mooie en andere gevoelens teweeg brengt. Je kunt je op dat moment meer dan anders goed, veilig, mooi en gewaardeerd voelen bij die ander.

Voor geluk is meer nodig dan seks

Seksuoloog Yuri Ohlrichs gaat een beeje in om de vraag die bij in het begin bij mij opkwam.  Seks op zich is niet het enige dat het hoogste geluk kan brengen. Hij verwoordt het als volgt, dat er voor geluk meer nodig is. Seks ziet hij eerder als een bijproduct van geluk dan een directe oorzaak. Wel is het zo dat het gelukcentrum in je hersenen wordt getriggerd als je fijne seks hebt. Hierdoor ervaar je meer geluk en plezier bij andere dingen die je doet.

Single vrouwen en geluksgevoel?

De vragenlijst is ingevuld door 1300 vrouwelijke, respondenten, met een vaste relatie (87 procent), veelal kinderen (61 procent) en betaald werk (75 procent). Dat is best een selectieve groep, als je beseft dat er veel singles zijn. Het CBS houdt het getal van 2,8 miljoen aan in Nederland. Je kunt het als stelling aannemen dat singles minder seks hebben dan vrouwen in een vaste relatie, maar dat is geen zekerheid. Je moet er mogelijk wat langer naar zoeken, maar het geluk gevoel zal dan vast niet minder zijn.

Grotere rol is honger

Wat mogelijk een grotere rol speelt dan het wel of niet single zijn bij vrouwen wat betreft het wel of niet genieten van het seksmoment is het honger gevoel dat parten speelt. Niet de honger naar seks maar naar ordinair eten. Het blijkt dat vrouwen die honger hebben, minder snel opgewonden raken. Dat blijkt uit een klein onderzoek van de Universiteit van Californië.

Geïrriteerd

De hersenactiviteit van twintig vrouwen werd geanalyseerd terwijl zij seksueel stimulerende beelden te zien kregen. Het onderzoek vond twee keer plaats. Een keer met honger en een keer na genoeg gegeten te hebben. Na het eten bleken alle vrouwen beduidend meer vatbaar  voor de getoonde beelden. Hongergevoel leidt dus te veel af. Vrouwen kunnen dan niet meer goed verwerken wat ze zien. Van honger word je snel geiriteerd en kun je alleen maar aan eten denken. Pas na voldoende eten zijn vrouwen in staat hun aandacht op andere zaken te richten, zoals op seks. Onderzoek moet nog herhaald worden om resultaten sterker te maken.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.