seks is als lijm

Seks is lijm in je relatie

Seks wordt zeldzaam en we raken elkaar steeds minder aan. David&Arjan van 365dagensuccesvol.nl hebben dit als onderwerp in hun wekelijke column in BNDeStem &Magazine. “Seks wordt zeldzaam en dat is jammer” kopt het artikel. Zullen zij er op aan sturen in hun tekst om 365 dagen per jaar seks te hebben?  Dat is misschien iets te veel van het goede. Seks is volgens hen wel de lijm in een relatie.

Openlijk over seks

Hoe openlijk zijn we wanneer het over seks gaat. Er zijn statistieken opgemaakt door kenniscentrum Rutgers over seks. Wanneer heb je voor het laatst fijn gevreeën? Dat was een van de gestelde vragen. Het blijkt dat in de jaren 90 een gemiddeld stel in Nederland twee keer in de week die liefde bedreef. Nu lijkt het erop dat 1 keer per week al niet gehaald wordt, en per maand 3 keer echt veel is. En al de antwoorden die niet eerlijk gegeven zijn, moeten we daar nog bij op tellen.

Geen seks meer

David  en Arjan spreken hun angst uit dat wanneer dit gedrag zich zo voortzet we over 30 jaar helemaal geen seks meer hebben en dat het enkel nog iets is waarover je kunt lezen in boeken en in een museum. De verklaringen voor deze afname zijn best te bedenken. We werken met zijn allen harder, we zijn druk, je gaat niet meer tegelijk naar bed omdat social media op je telefoon je bezig houdt.

Praten over seks lastig

De druk van de media en internet om alles goed te doen, te zorgen voor een goed en strak lijf en een goed seksleven te hebben, werkt voor veel mensen verlammend. De lat ligt te hoog, zodat er niet eens aan begonnen wordt. Is het echter erg om elkaar minder aan te raken? Niet perse. Het is juist gezond wanneer partners eerlijk zijn over wat ze wel en niet willen. Maar dat is voor mijn gevoel wel een lastig issue. Wanneer twee mensen op een lijn zitten gaat veel vanzelf. Is er verschil in wensen of wil, dan is daarover praten ook moeilijk.

Seks is lijm in je relatie

De lijn in dalende seks is jammer, want seks doet er toe. Het is communiceren zonder woorden. Het is als de lijm in je relatie. Tijdens het vrijen komen er bij beide partners hormonen vrij zodat je samen een diepere verbinding krijgt. Op geen enkele andere manier is dit te verkrijgen. “Seks is de manier om af te stemmen, elkaar terug te vinden, opnieuw te beginnen, te vergeven en te ontdekken,’ mooi gesproken door Arjan en David.

Minder seks, meer echtscheidingen

Het kan geen toeval zijn dat de dalende lijn in seks omgekeerd evenredig is aan de stijgende lijn in echtscheidingen. Minder seks hebben is iets wat er in sluipt wanneer je lang samen bent. Laat dat niet gebeuren. Je zou best nog die verliefde gevoelens van vroeger willen voelen toch? Daar moet je wel zelf aan werken. Raak de ander aan. Ga tegelijk naar bed en kruip tegen elkaar aan. Verleid elkaar weer eens.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.