Seks is een verplichting die bij het huwelijk hoort

Een Fransman kreeg een boete van 10.000 euro omdat hij schuldig zou aan zijn scheiding omdat hij tijdens zijn huwelijk niet genoeg seks had met zijn vrouw. Heeft de rechter gelijk en is dit je taak als goede partner of is deze uitspraak overdreven?

De 51 jarige Fransman zou zijn taken als goede partner niet hebben volbracht ten opzichte van zijn vrouw Monique. Het koppel was 21 jaar getrouwd en heeft twee kinderen, maar door zijn werk en ziekte kon hij haar niet op seksueel vlak bevredigen. Artikel 215 van het Franse wetboek zegt dat koppels een gemeenschappelijk leven moeten leiden, en de rechter oordeelde op basis hiervan dat seksuele relaties een verplicht onderdeel van het huwelijk is. Door te trouwen stemmen koppels erin hun leven te delen, dit impliceert volgens de rechter dat ze seks met elkaar zullen hebben.

Moeilijk te bepalen
Uit een Franse enquête bij 1000 volwassenen blijkt echter dat 76 procent van hen relatieproblemen ervaren door een slecht seksleven, de helft van hen zei dat ze niet het verlangen voelen om de liefde te bedrijven. De uitspraak van deze rechter doet heel wat vragen rijzen, want het is moeilijk te bepalen wanneer een koppel een slecht seksleven heeft of wie hier verantwoordelijk voor is. Want je bent toch met twee in een relatie, wat betekent dat je met twee moet werken aan jullie seksleven. Een vrijpartij blijft immers toch een interactie tussen twee mensen. Is het eerlijk om hier één persoon de schuld van te geven en de andere volledig vrij te stellen?

Frequentie
Een normale seksfrequentie zou een tot twee keer per week zijn. Experts beweren dat je van een seksloos huwelijk kan spreken wanneer je minder dan tien keer per jaar de liefde bedrijft, iets wat dan toch het geval is bij een op de drie huwelijken. Volgens de logica van de rechter, zouden dan evenveel huwelijken een mislukking zijn. Veel relatie-experts zijn het daarmee eens. Zij zien seks als een bewijs dat partners elkaar graag zien, wat een seksloos huwelijk problematisch maakt.

Gelukkig zonder
Toch zijn er ook heel wat tegenstanders, omdat seks slechts een aspect van een relatie is, zou liefde volgens hen om veel meer dan het seksuele alleen draaien. Experts beweren dat er pas een probleem is wanneer een van de partners een hoger libido heeft dan de andere, wanneer zowel man als vrouw weinig zin heeft, kunnen koppels perfect gelukkig zijn zonder seks.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?