mannen willen seks
9 March 2015

Seks in huwelijksnacht overschat

Verheug jij je erop om nog eens in het huwelijksbootje te stappen? Niet alles is wat het lijkt zo blijkt uit onderzoek. Maar liefst 66 procent ervaart namelijk stress tijdens de voorbereidingen van de grote dag en 40 procent heeft die nacht geen seks.

De huwelijksdag zou de gelukkigste dag van je leven moeten zijn, maar bij 4 op de 10 bruidsparen zorgt de huwelijksnacht niet voor een ‘happy end’. De seks slaan ze zelfs het liefst helemaal over.

Dronken

Dit blijkt uit de eerste resultaten van het Nationaal Trouwonderzoek 2015 van Toptrouwlocaties.nl. Aan het onderzoek deden 901 bruidsparen mee. De belangrijkste reden van het uitblijven van seks in de huwelijksnacht is zoals verwacht ‘vermoeidheid’ (63%), opvallend gezien gevolgd door ‘geen behoefte’ (14%) en heel ludiek ‘te dronken’ (13%).

Geld tellen

Overigens was de helft van de bruidsparen, die geen seks hadden in de huwelijksnacht, nog wel fit genoeg om het cadeaugeld te tellen.

Verwachtingen

Dat vermoeidheid als grootste reden wordt genoemd, verbaast Marja de Hoon van de website niet. “Een bruidspaar is gemiddeld tussen de 250 en 400 uur bezig met de voorbereidingen, de verwachtingen zijn hooggespannen en op de huwelijksdag moet alles kloppen.”

Twee op de drie bruidsparen ondervindt stress in de voorbereidingen op de huwelijksdag. De genodigdenlijst zorgt voor de meeste stress. Ook de zoektocht naar de ideale trouwlocatie is een hele klus blijkt uit het onderzoek.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Alcohol en verliefdheid hebben hetzelfde effect

Dronken van verliefdheid? Dat kan wel degelijk zo blijkt uit een...

Waarom verliefd zijn hetzelfde is als dronken zijn

Je kunt dronken zijn van verliefdheid, of juist verliefd worden van...

Geen zin in het huwelijksbootje

Het is je vast al opgevallen wanneer je Facebook opent, trouwen is...

Meer stellen geven een wij-gaan-niet-trouwen-feestje

Ben je uitgenodigd door vrienden voor een 'wij gaan niet trouwen...

Twintigers en dertigers stappen minder vaak in huwelijksbootje

Er wordt minder vaak getrouwd door vrouwen en mannen in de...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie