mannen willen seks

Seks in huwelijksnacht overschat

Verheug jij je erop om nog eens in het huwelijksbootje te stappen? Niet alles is wat het lijkt zo blijkt uit onderzoek. Maar liefst 66 procent ervaart namelijk stress tijdens de voorbereidingen van de grote dag en 40 procent heeft die nacht geen seks.

De huwelijksdag zou de gelukkigste dag van je leven moeten zijn, maar bij 4 op de 10 bruidsparen zorgt de huwelijksnacht niet voor een ‘happy end’. De seks slaan ze zelfs het liefst helemaal over.

Dronken

Dit blijkt uit de eerste resultaten van het Nationaal Trouwonderzoek 2015 van Toptrouwlocaties.nl. Aan het onderzoek deden 901 bruidsparen mee. De belangrijkste reden van het uitblijven van seks in de huwelijksnacht is zoals verwacht ‘vermoeidheid’ (63%), opvallend gezien gevolgd door ‘geen behoefte’ (14%) en heel ludiek ‘te dronken’ (13%).

Geld tellen

Overigens was de helft van de bruidsparen, die geen seks hadden in de huwelijksnacht, nog wel fit genoeg om het cadeaugeld te tellen.

Verwachtingen

Dat vermoeidheid als grootste reden wordt genoemd, verbaast Marja de Hoon van de website niet. “Een bruidspaar is gemiddeld tussen de 250 en 400 uur bezig met de voorbereidingen, de verwachtingen zijn hooggespannen en op de huwelijksdag moet alles kloppen.”

Twee op de drie bruidsparen ondervindt stress in de voorbereidingen op de huwelijksdag. De genodigdenlijst zorgt voor de meeste stress. Ook de zoektocht naar de ideale trouwlocatie is een hele klus blijkt uit het onderzoek.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.