getrouwd

Seks in het huwelijk is vaak liefde

Ben je als single echt nog niet van plan je vrijheid op te geven voor een huwelijk, maar ben je wel te vinden voor een partijtje seks? Ben je nog niet de ware tegen het lijf gelopen, of vind je liefde alleen niet de goede reden om in het huwelijksbootje te stappen? Misschien ben je over de streep te trekken wanneer je de voordelen gaat ontdekken over seks in het huwelijk.

Principes en het huwelijk

Ben je principieel tegen trouwen of is de geschikte kandidaat nog niet op je pad gekomen. Of denk je negatief over  trouwen omdat je geen voordeel kunt bedenken over de huwelijkse staat boven je single bestaan. Maar je ben best benieuwd naar wel enige voordelen die je van gedachten kunnen doen veranderen. Er zijn in de afgelopen jaren al veel onderzoeken gedaan rondom het huwelijk en rondom seks. Hier wat resultaten op een rij.

1. ‘Het’ niet gedaan hebben

Volgens onderzoekers van Center for Sexual Health Promotion hebben getrouwde mensen meer seks dan vrijgezellen! Statistieken laten zien dat 61% van de singles ‘het’ in het afgelopen jaar niet hebben gedaan terwijl dit geldt voor 18% van de getrouwd mensen.

2. Sneller gelukkig

Getrouwde mensen die het regelmatig met elkaar doen geven sneller aan gelukkig te zijn. Dat geldt minder voor koppels die minder vaak de liefde bedrijven.

3. Meer tevredenheid over seksleven

Volgens het onderzoek “Sexuality in Marriage, Dating, and Other Relationships: A Decade Review,” in het Journal of Marriage and Family, laten getrouwde mensen weten meer tevreden te zijn over hun seksleven dan singles of ongetrouwde koppels.

4. Minder ruzie

Volgens een artikel in Archives of Sexual Behavior, is het bewezen dat koppels die minder vaak seks hebben, meer ruzie met elkaar hebben en een minder positieve houding tegenover hun eigen huwelijk krijgen.

5. Liefde is al opwindend

Bij een onderzoek van iVillage, gaf 59 procent van de vrouwen en 50 procent van de heren aan dat de liefde voor hun partner al genoeg was om hen op te winden. Extra speeltjes of opwindende outfit is dan niet eens nodig.

6. Seks niet saaier

Hoewel vrijgezellen altijd opscheppen over hun spannende one-night-stands, hoeft een vaste relatie of huwelijk helemaal niet te zeggen dat je seksleven saaier gaat worden. Uit onderzoeken blijkt zelfs dat getrouwde mensen meer seks hebben dan hun ongetrouwde vrienden. Seks met je man of vrouw wordt vaak gezien als emotioneel waardevoller en intenser. Ook al bleek uit onderzoek dat seks voorspelbaarder werd tijdens het huwelijk. Voor 80 procent van de mannen en 60 procent van de vrouwen wordt dit echter niet als iets slechts ervaren.

7. Een half woord is voldoende

Zowel getrouwde als samenwonende stellen geven aan dat seks voor hen ontspannend werkt. De volgende keer dat je om een massage vraagt, kun je dus ook meteen het bed in duiken. Een ander onderzoek toont aan dat stellen naarmate ze langer bij elkaar zijn ook vaker dingen in bed doen voor elkaar dan alleen uit egoïstische overwegingen.

8. Kinderen geen bezwaar

Volgens iVillage beweert 52 procent van de getrouwde vrouwen en 49 procent van de mannen dat de seks minder werd zodra ze kinderen hadden. Een klein percentage van 22 procent van de mannen en 8 procent van de vrouwen beweert dat de seks meer voldoening gaf nadat ze kinderen kregen.

9. Met seks vitaal oud worden

Volges een artikel in Archives of Sexual Behavior, hebben veel mensen die al vijftig jaar samen zijn nog steeds regelmatig seks. Amerikanen op leeftijd danken hun geluk en gezondheid vaak aan regelmatige intimiteit met hun partner.

Goede redenen om te trouwen

Naast het feit dat dit een aantal voordelen zijn die om de hoek kunnen komen kijken wanneer je gelukkig getrouwd bent, moet het vooruitzicht op alleen maar meer zekerheid op seks niet de enkele reden zijn om te trouwen. Er zijn betere redenen om over een huwelijk na te denken.

1. Je bent verliefd op elkaar
2. Je verlangt er naar om je leven te delen met de ander
3. Je voelt je verbonden met elkaar en voelt de behoefte om emotioneel te groeien
4. Je hebt realistische verwachtingen van het huwelijk
5. Je bent bereid er te zijn voor elkaar, maar je eigen dromen te volgen

Verkeerde redenen om te trouwen

Daarnaast zijn er waarschijnlijk veel meer verkeerde redenen om ook maar even te bedenken dat je ook wel moet trouwen. Wanneer je echt behoefte hebt aan seks, dan kan dat wel op een andere manier worden opgelost.

1. Al je vrienden trouwen ook
2. Om te laten zien dat je volwassen bent
3. Je bent zwanger
4. Voor het geld
5. Hij of zij houdt van je (en niet andersom)
6. Je wilde altijd al trouwen
7. Bang dat niemand anders met je wil trouwen
8. Je hebt geen zin meer om vrijgezel te zijn
9. Anders kun je niet emigreren
10.Je denkt dat je te oud wordt om te trouwen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!