seks in de winter
12 November 2016

Seks in de winter is goed voor je

Wist je dat je seksdrive wordt beïnvloedt door de wisseling van seizoenen? Het is zelfs zo dat we in de winter eerder seks hebben dan in de zomer!

Kwaliteit relatie

Volgens psychotherapeut Kelley Kitley komt dit door een gebrek aan afleiding. ”In de wintermaanden breng je meer tijd door met je partner”, zegt ze. ”En seks zorgt er over het algemeen voor dat de kwaliteit van je relatie verbetert. Vrouwen krijgen het gevoel dat hun emotionele band met hun partner groter wordt, mannen voelen zich meer bemind na seksuele intimiteit.”

Seks zonder (vaste) vaste partner

Dat is mooi, maar hoe zit het dan met seks in de winter wanneer je geen partner hebt? Wel handig om te weten voor alle singles lijkt ons…  Ook dan kent seks (met jezelf of met een ‘friend with benefits’ of een onenightstand) ook zo zijn pluspunten.

1 De endorfine die vrij komt tijdens seks maakt je vrolijker

Sommige mensen hebben nog wel eens last van een winterdepressie. Niet alleen sporten, maar ook een potje seks zorgt er voor dat endorfine vrij komt in je hoofd. Dit stofje zorgt voor een gelukkig gevoel.

2 Seks verbetert je immuunsysteem

Heb je al weken lang van een verkoudheidje? Of een griepje? Zorg er eerst voor dat je beter wordt, maar daarna is het time to get it on. Volgens Dr. Jessica O’Reilly, auteur van The New Sex Bible: The New Guide to Sexual Love, geeft seks een boost aan je immuunsysteem. Een studie waaruit blijkt dat het level van Immunoglobuline A (een stofje dat griep kan voorkomen) hoger is bij mensen die drie keer per week of vaker seks hebben, lijkt dit te ondersteunen.

3 Seks verlaagt je stresslevel

In de wintermaanden ben je vaak meer bezig met je carrière dan in de zomermaanden, wanneer een vakantie in het verschiet ligt. Dat betekent: deadlines, deadlines en nog eens deadlines. De ultieme manier om het stressgevoel te verlagen die hierbij komt kijken, is een intiem momentje á deux. Ook een grappig feitje: volgens O’Reilly ben je minder nerveus voor een presentatie als je vlak daarvoor seks hebt gehad. Maar even die fling bellen dus, voordat je die businessmeeting ingaat…

4  Seks zorgt ervoor dat je beter kan slapen

Slapeloosheid komt over het algemeen vaker voor in de winter. Maar ook voor dit probleem is seks de oplossing. Stop met woelen en draaien, bel je lief op en duik met hem onder de warme dekens. Volgens O’Reilly komt er na seks een stofje vrij in je hersenen dat je een relaxt en slaperig gevoel geeft. Twee vliegen in één klap, toch?

Bron: Glamour

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Kans op diepzinniger gesprek na orgasme

Het hoogtepunt van een vrijpartij is vaak het orgasme. Dat is...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Door deze standjes slaap je daarna als een roosje

Wist je dat er ook standjes zijn die ervoor zorgen dat...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie