seks tegen prostaatkanker

Seks helpt niet tegen liefdesverdriet

Hoe ga jij om met liefdesverdriet? Verstop jij je ook het liefst in je eigen huis, ver weg van de buitenwereld om lekker alleen te zijn met je verdriet? Doen niet alle singles dat zo, vraag jij je af. Nee, juist meer dan de helft van de singles trekt er juist op uit. Op zoek naar een nieuwe man om mee het bed in te duiken.

Verwerken van liefdesverdriet

In een enquête aan de Amerikaanse universiteit van Missouri werd bekeken hoe kersverse single hun liefdesverdriet verwerken.  De ondervraagden die meededen aan deze studie waren studenten.  De overlap was dat ze gedurende de laatste 8 maanden een breuk in hun relatie meegemaakt hadden. Naast de enquête moesten de studenten ook een online dagboek bijhouden over hun gevoelens en hun seksuele activiteiten na de breuk.  Wat daaruit naar voren kwam, is enerzijds niet verrassend.  Namelijk dat wie gedumpt werd meer stress en boosheid voelde, dan degene die de punt zette.  Verrassend was dat seks vaak ingezet wordt om hun breuk te verwerken.

Seks uit wraak

Een derde van de ondervraagden gebruikte seks om hun ex te vergeten, een kwart sliep met een nieuweling uit wraak. Degenen die niet zelf gekozen hadden om hun vorige relatie te beëindigen, zette sneller de stap naar wraakseks. Hoe het seksuele gedrag na verloop van tijd zal zijn, wordt in de eerste tijd na de breuk bepaald.  Dus de ingeslagen weg is niet eenmalig, maar vaak typerend voor de toekomst.

Toekomstig gedrag

Het onderzoek moest opleveren wat het beste mechanisme is om het verdriet van het verlies van een partner te verwerken.  De resultaten suggereren dat de mensen die seks gebruiken om hun verdriet te verdringen, ook later meer risicovol seksueel gedrag vertonen.  Het wordt er ook niet makkelijker op om hun leven daarna weer op de rails te krijgen.

Ook positief

Meteen seks hebben na een breuk kan mogelijk ook positief werken, zeker voor degenen die hun partner gedumpt hebben. Juist die singles die de stekker er uit hebben getrokken,  kunnen op deze manier plots beseffen dat ze een fout hebben gemaakt. Seks met een nieuw  iemand, kan soms de tijdelijk verstoorde relatie nieuw leven inblazen. Seks met een ander kan na een lange relatie opwindend lijken en in eerste instantie zal een bruisende vrijpartij zeer bevredigend zijn. Iets later kan seks voor de seks juist voor een leeg gevoel zorgen. De genegenheid die er ooit was in lange knuffels of tedere kussen ontbreekt en voelt als een gemis. Dit besef zal na de vrijpartij een wrang gevoel achterlaten. Kersverse singles beseffen dan ineens dat wat ze hadden de moeite waard is om voor te vechten. Hopelijk is het dan niet te laat voor beiden.

De conclusie is dat seks gebruiken om een gebroken hart te lijmen nogal zinloos is. Het kan enkel nog meer hartzeer opleveren omdat het liefdeloos kan zijn. 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.