Seks en ontbijt helpen niet bij afvallen

Britse wetenschappers hebben veel mythes over obesitas ontkracht. Zo verbranden we bij seks niet zoveel calorieën als we denken en is het overslaan van het ontbijt niet slechtDat heeft een groep wetenschappers geschreven in het tijdschrift The New England Journal of Medicine.

De onderzoekers zetten daarvoor verschillende mythen, vooronderstellingen en feiten op een rij. Een mythe is een aanname waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het niet klopt. Toch blijft iedereen in die aanname geloven.

Mythes over seks en ontbijt bij afvallen

Ontbijt
Bij de vooronderstellingen is er juist een gebrek aan wetenschappelijk bewijs. Een van de bekendste vooronderstellingen is dat het overslaan van het ontbijt slecht zou zijn. Volgens de paper is daar nog niet voldoende goed onderzoek naar gedaan.

Een bekende mythe is dat het geven van borstvoeding zou leiden tot dikke kinderen. Uit onderzoek blijkt dat dat niet waar is. Toch beweert zelfs de WGO dat er een verband is.

Vrijpartij
Een nog populairdere mythe is dat een man tijdens een vrijpartij tussen de 100 en 300 kilocalorieën zou verbranden. Onderzoek heeft al lang aangetoond dat dit technisch onmogelijk is. Een gemiddeld potje seks duurt zes minuten; daarin verbrandt een man slechts 21 kcal.

De reden om met dit onderzoek te starten komt van hoofdonderzoeker David Allison. Hij kwam erachter dat hij als wetenschapper verbonden aan een obesitas-kliniek ook voor sommige van de mythen en aannames gevallen was.

De onderzoekers geven aan dat ze juist willen dat mensen de feiten kennen. Volgens de onderzoekers werken bijvoorbeeld bepaalde medicijnen echt en spelen genen slechts deels een rol. Ongeacht het lichaamsgewicht is beweging altijd goed, ook als men er geen gewicht mee verliest.

Kwaliteit
Ondanks dat de studie in een gerenommeerd tijdschrift verschenen is, wordt de kwaliteit ervan nu al in twijfel getrokken. Zo geeft onderzoeker David Ludwig op een wetenschapswebsite aan dat verschillende conclusies die de schrijvers trekken wel wat vreemd zijn, zoals de conclusie van de schrijvers dat maaltijdvervangingsproducten en speciale medicijnen goed zouden werken bij de bestrijding van obesitas.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.