seks reden om te daten

Seks de reden om te gaan daten

Mensen die geen relatie hebben, zijn zeker niet per definitie zielig of eenzaam. Maar het hebben van een partner, is eigenlijk wel heel gezellig. Het hebben van seks is frequenter als je relatie hebt. Dit is weer goed voor de gezondheid. Reden te meer om niet thuis te blijven zitten, maar op zoek te gaan.

Seks de reden om te gaan daten

Misschien kun jij heel goed alleen zijn en voel jij je niet eenzaam. Maar ook dan zul kunnen toegeven dat je best iemand naast je zou willen hebben. Om samen naar een theater te gaan, of op familie bezoek of bij je vrienden langs. Maar ook lekker knuffelen of seks hebben met iemand waar je intimiteit bij voelt, kan een reden zijn actiever te gaan daten. Seks blijkt daarbij gezond voor lijf en leden. Dan gaan we seks toch de hoofdreden maken om te gaan daten. Erg? Helemaal niet.

Seks goed voor je gezondheid

Van gezond eten en bewegen weet iedereen dat het goed voor je is. Maar wist je dat het hebben van seks een andere en leukere manier is om aan je gezondheid te werken? Nu wil je zeker wel weten waarom dit zo is.

1. Anti-stress
Seks ontspant en verlaagt de bloeddruk.

2. Goed voor je weerstand
Mensen die een of twee keer in de week seks hadden, blijken meer immunoglobuline A in hun speeksel te hebben dan zij die minder actief zijn in bed. Immunoglobuline A is een antilichaam dat je beschermt tegen indringers zoals bacteriën en virussen.

3. Calorieën verbranden
Met een halfuurtje seks verbrand je zo 100 kilocalorieën of meer. Niet zo veel als met een rondje hardlopen of fietsen, eerlijk gezegd, maar je hoeft er niet voor naar de sportschool en het is relaxed.

4. Gezond hart
Twee keer per week seks vermindert bij mannen de kans op een hartaanval. Seks voert je hartslag op. Daardoor gaat je bloed sneller stromen en dat heeft een positief effect op je hart en bloedvaten.

5. Meer intimiteit
Tijdens het knuffelen maar ook tijdens een orgasme, maak je het hormoon oxytocine aan. Dit zorgt ervoor dat je je verbonden voelt met je partner.

6. Lekker slapen
Moeite met in slaap vallen? Seks helpt. De vrijgekomen oxytocine heeft een rustgevende werking en zorgt ervoor dat je makkelijker wegdoezelt. Goed slapen heeft weer allerlei andere gezondheidsvoordelen.

7. Pijnstiller
Naast oxytocine produceert je lichaam ook endorfine, een stof die pijn onderdrukt en je een fijn gevoel geeft. Hoofdpijn hoeft dus geen excuus te zijn, seks is het medicijn.

8. Prostaat
mannen die elke maand minstens 21 keer klaarkomen krijgen minder vaak prostaatkanker dan mannen die 4 tot 7 keer per maand ejaculeren. Het verband is nog niet opgehelderd.

9. Houd de huid mooi
Zweet en het vrouwelijke hormoon oestrogeen worden tijdens het vrijen geproduceerd.  Dit reinigt de poriën. Je krijgt er glanzend haar van en een mooiere huid. Er is ook de aanmaak van het geurhormoon feromoon, een stofje dat de aantrekkingskracht op anderen vergroot.

10. Sterke bekkenbodem
Vrouwen trainen tijdens het vrijen hun bekkenbodemspieren. Voor een goede controle over de blaas heb je sterke bekkenbodemspieren nodig.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.