schuifeldaten 2015

Schuifeldaten: trend of test?

Vergeet online dating, Tinderen of speeddaten aan een tafeltje, de datinghit van 2015 is schuifeldaten. Tenminste, dat hopen de bedenkers Raymond Taams en Marlous van Merkenstein. 

En schuifeldaten is precies wat je denkt dat het is: al schuifelend, elkaars geur opsnuivend, en in de nek van de ander hijgend, speeddaten zo vertellen de bedenkers aan Metro.

Spelregels schuifeldate

Drie keer is er nu een schuifeldate-avond in Utrecht georganiseerd, maar hoe het datingspel in het vervolg precies moet verlopen, daar zijn de bedenkers nog niet helemaal uit. „De eerste avond mocht er gewoon random iemand gekozen worden om mee te schuifelen”, zegt Taams. Een heuse schuifelpolitie moest er voor zorgen dat niet de hele avond dezelfde mensen met elkaar stonden te wiebelen. „Maar toch vielen een paar mensen buiten de boot.”

Zoenen & naar huis

En dus werd er de laatste keer met nummertjes gewerkt. Man en vrouw met dezelfde nummers schuifelden het eerste lied samen.  Daarna gingen de vrijgezellen op zoek naar een kandidaat met een hoger nummer, totdat iedereen een keer met elkaar geschuifeld had. „Op deze manier komt iedereen aan de beurt, maar de avond was wat strakker en braver”, zegt Taams. „De eerste avonden ging het echt los, er werd heel wat afgezoend en mensen eindigden in de kroeg of gingen met elkaar mee naar huis.”

Samenwerking datingsites

Doel is de schuifeldates door heel Nederland te organiseren. „We zijn nu aan het kijken hoe we dit het beste kunnen aanpakken”, zegt Taams. Bij de drie eerdere ‘test-avonden’ kwamen gemiddeld 20 vrouwen en 20 mannen per avond. „We zouden ook kunnen samenwerken met datingsites. Bij grote singelfeesten kan dan een zaal vol staan met schuifeldates”, zegt Taams. „Het voordeel van schuifeldaten is dat je er niks voor hoeft te kunnen. Bij tango- of salsa-avonden is dat toch anders. Gewoon lekker ouderwets schuifelen en elkaar leren kennen.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam