hotelkamer date

Schone hotelkamer: doe de check!

Of je nu met je nieuwe liefde beste vriend(in) een leuke stad bezoekt; wanneer je betaalt voor een leuke hotelkamer in een toffe stad dan mag je verwachten dat hij lekker fris en schoon is! Toch blijkt dit in de praktijk vaker niet dan wel het geval. Ook in Nederland is het met de hygiëne in hotels niet altijd goed gesteld. Laat je niet misleiden door het blote oog, en voer deze vijf simpele checks uit.

  1. Doe de deurcheck

Doe na binnenkomst de deur van je hotelkamer open en weer dicht. Als er een laagje stof zichtbaar is, weet je dat de vloer niet goed is schoongemaakt.

  1. Doe de plafondcheck

Schoonmakers vergeten nog wel eens om spinrag te verwijderen. Loop daarom na binnenkomst de plafondhoeken na en kijk achter de gordijnen.

  1. Doe de vloercheck

Hoewel je anders zou verwachten wordt de vloer onder het bed regelmatig overgeslagen. Neem daarom even de moeite om onder het bed te kijken. Als er een boxspring of soortgelijk matras op het bed ligt, is het aan te raden om het op te tillen. Als je geluk hebt, tref je er een stapel papiergeld aan. Als je pech hebt, een goordere verrassing zoals een gebruikt condoom…

  1. Doe de toiletdeurcheck

Aan de deurklink en de spoelknop van de wc is meestal niks aan te merken. Maar het slot van de badkamer- of wc-deur is een ander verhaal. In de praktijk is dit een van de meest onhygiënische oppervlakjes van een hotelkamer. Het kan dan ook geen kwaad om er even met een doekje overheen te gaan.

  1. Doe de geurcheck

Dat je kamer schoon ruikt, wilt niet altijd zeggen dat je kamer ook daadwerkelijk schoon is. Als er ergens een penetrant schoonmaakspraygeurtje hangt, is dat voor ons aanleiding om de hotelkamer extra goed te inspecteren.

Ontevreden? Loop direct even terug naar de receptionist en maak duidelijk wat er aan scheelt. Ze zullen naar alle waarschijnlijkheid hun best doen om je tevreden te stellen. In het beste geval krijg je een upgrade naar een betere (en hopelijk schonere) hotelkamer. Beste prijzen vergelijken voor het hotelletje van jouw keuze? Dat kan heel handig op deze website.

Bron: Columbusmagazine

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!