seks eerste date

Schokkende seksfeiten anno 2013

In Amerika is de serie Masters of Sex sinds kort op de televisie. Deze is gebaseerd op onderzoeken naar mensen en seks. Het research werd uitgevoerd door William Masters en Virginia Johnson van 1957 tot 1990. Voor die tijd was het baanbrekend, onconventioneel en werd wereldwijd gelezen. Reden voor TIME magazine om een lijstje met ‘schokkende seksfeiten’ anno 2013 op te stellen.

Masters of Sex

De serie is gebaseerd op de gelijknamige biografie Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virginia Johnson, the Couple Who Taught America How to Love, geschreven door Thomas Maier. TIME baseert zich op seksonderzoek door de Amerikaanse gyneacoloog Eden Fromberg en op Naomi Wolf’s meest recente boek, Vagina: Een Nieuwe Biografie.

Resultaat: ’12 seksfeiten die zelfs Masters en Johnson zouden choqueren’

 

1. Dag- en nachtritme beïnvloeden vruchtbaarheid
Vrouwen menstrueerden vroeger bij nieuwe maan (als deze niet of nauwelijks zichtbaar was en het dus donker was in de nacht) en ovuleerden bij volle maan (als deze helder schijnt en het lichter is in de nacht). Tegenwoordig, in een wereld vol kunstlicht en heldere schermen, staan vrouwen niet meer zo in contact met dit biologische en natuurlijke ritme. Sommige vrouwen hebben daarom ‘lunaception’ geprobeerd: ze passen de lampen in de slaapkamer aan bij de stand van de maand om hun ovulatie te veranderen.

2. Vrouwen kunnen zwanger worden vijf tot acht dagen na het hebben van seks
We weten nu dankzij studies dat na de seks sperma vijf tot acht dagen kan blijven leven in het baarmoederhalsslijm om vervolgens nog een eitje te bevruchten.

3.  Hoge hakken kunnen negatieve invloed hebben op het orgasme van vrouwen
Sommige schoenenmerken ontwerpen hun hooggehakte stappertjes zo dat de boog van de hak ervoor zorgt dat de bekken van de draagster worden gekanteld op dezelfde manier als een vrouw een orgasme heeft. Door de hakken krimpt de bekkenbodem iets, dat is problematisch omdat er een grens is aan de mate waarin de bekkenbodem kan samentrekken. ‘Stel je voor dat het (mate van krimpen) tijdens een orgasme gaat van 0 tot 60,’ licht Fromberg toe. ‘Als je al op 55 (door het dragen van hakken) begint, heb je niet de volledige ervaring.’

4. Orgasmes maken vrouwen creatiever
Uit onderzoek is gebleken dat het krijgen van orgasmes vrouwen meer zelfvertrouwen geeft en dat ze productiever en creatiever worden. En dit werkt vice versa: vrouwen ervaren intensere orgasmes als ze creatief zijn.

5. De anticonceptiepil beïnvloedt het libido
Elke vorm van anticonceptie heeft een psychologische bijwerking. Soms hebben vrouwen moeite om zwanger te raken als ze eenmaal van de pil af zijn, want hoewel ze zich tot daarvoor wel tot hun partner voelen aangetrokken, kan het zijn dat ze biochemisch toch niet bij elkaar passen als de extra hormonen geen rol meer spelen.

6. Het zitten in een stoel kan vrouwen opwinden
Zenuwen, onder de billen en de zitbotten, leiden naar weefsels van opwinding (in de vagina, clitoris, anus, etc.). Door het zitten in sommige stoelen kunnen deze zenuwen worden geraakt op een bepaalde manier, wat voor opwinding kan zorgen.

7….Maar het kan ook juist het krijgen van een orgasme bemoeilijken
Aan de ander kant, het grootste gedeelte van de dag zitten in een stoel verkleint de bekkenbodem en de spieren eromheen, spieren die essentieel zijn om een orgasme te ervaren. Als deze spieren te gespannen zijn van het vele zitten, vinden vrouwen het moeilijker om een orgasme te krijgen.

8. Vrouwen hebben drie erogene zones
De clitoris, de G-spot én de opening van de baarmoederhals. Sommigen vinden dat ook tepels aan dit lijstje kunnen worden toegevoegd.

9. Zenuwuiteinden zijn in de vagina van iedere vrouw op een andere manier verdeeld
Net als een sneeuwvlok, is iedere vrouw uniek omdat haar zenuwuiteinden in de vagina op een andere manier verdeeld zijn dan bij een ander. Dit betekent dat iedere vrouw haar eigen methode nodig heeft om een orgasme te krijgen.

10. Baarmoeder zorgt voor klopppingen
De kloppingen of pulsaties die een vrouw voelt tijdens een orgasme, zijn eigenlijk afkomstig van haar baarmoeder die probeert sperma te verzamelen.
Ronde verbindingen tussen bindweefsels die eindigen in de grote schaamlippen ‘schommelen de baarmoeder heen en weer tijdens een orgasme zodat de baarmoederhals de mogelijkheid heeft om sperma op te scheppen dat achter in de vagina terecht kan zijn gekomen, om zo de kans op bevruchting te vergroten,’ aldus Fromberg.

11. Goed gehydrateerd zijn, leidt tot betere orgasmes
Omdat het lichaam grotendeels uit vloeistof bestaat, verhoogt goed gehydrateerd zijn de kans op het komen tot een orgasme.

12. Alle vrouwen kunnen een orgasme ervaren
Bijna geen enkele vrouw wordt geboren, zonder in staat te zijn  een orgasme te krijgen. ‘Vrouwen zijn zo geprogrammeerd dat ze orgasmes kunnen krijgen,’ vertelt Fromberg. ‘Alleen kan niet iedereen goed met de gebruiksaanwijzing omgaan.’

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.