ongezond eten

Schokkend: zo ongezond is gezond eten

Denk jij dat je gezond eet? Nou, 10 jaar nadat documentairemaker Morgan Spurlock voor ‘Super Size Me’ een maand overleefde op McDonald’s, is er een nieuwe baanbrekende film over voeding gemaakt.

De Australische acteur Damon Gameau overleeft voor ‘That Sugar Film’ gedurende 60 dagen op zogenaamd gezonde voeding die arm aan vet, maar rijk aan suiker is. De resultaten zijn behoorlijk schokkend.

Experiment

Voor het experiment verhoogde Damon zijn opname van suiker tot 40 theelepels per dag. Dat is slechts een beetje meer dan wat de gemiddelde tiener wereldwijd consumeert. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid is negen theelepels per dag voor mannen, voor vrouwen is dat zes. De totale opname van calorieën bleef tijdens het experiment even hoog als toen hij een gezond leven leidde.

Gezonde voeding

Het schokkende aan de resultaten is dat Damon geen voor de hand liggende suikers opnam, zo schrapte hij ongezonde frisdrank, chocolade of snoep nog steeds van het menu. “De suikers die ik at, zaten in producten die als gezond bestempeld worden: lightyoghurt, muslirepen, ontbijtgranen, fruitsap en sportdranken. Als ontbijt nam ik magere yoghurt, ontbijtgranen en appelsap, wat goed is voor ongeveer 20 theelepels suiker.” Binnen drie weken voelde de voorheen gezonde Damon zich voortdurend vreselijk, moe en was hij erg lichtgeraakt. Toch voelde Damon zich nooit helemaal voldaan.

Leverziekte

Een bezoekje aan de dokter bevestigde het ergste: de acteur had het begin van vette leverziekte. “Al de suikers die ik at, zaten in producten die ouders aan hun kinderen geven en waarvan ze denken dat ze gezond zijn. Deze verborgen suikers hadden een erg schadelijk effect op mijn lichamelijke en mentale gezondheid.”

Zijn taille werd 10 centimeter breder door orgaanvet, hij was ook op weg om obees te worden. De man getuigde zelf dat hij ook mentaal minder stabiel was. “Suiker zit in 80 procent van de verwerkte voeding. De eerste stap naar verandering, is die suikers uit producten te bannen”, aldus Damon.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!