Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
sporten met aandacht
9 november 2017

Schenk aandacht aan jezelf

Heeft jouw lijf ook beweging nodig om je goed te voelen? Je voelt zelf het best wat jouw lijf nodig heeft. Sporten op zich is geen ontspanning. Het is eerder een aanslag op je lichaam en is zeker niet altijd gezond. Het gaat er om dat mensen bewegen. Dit zegt Anne Mutsters die sportinstructrice is, met de nadruk op dans.

Luister naar je eigen lichaam

Wanneer aan Anne gevraagd wordt door leerlingen wat ze moeten doen om zich goed te voelen, dan zegt Anne dat zij naar hun eigen lichaam moeten luisteren. “Jij weet zelf het best wat jouw lichaam nodig heeft. Jouw waarheid is de mijne niet,” zijn haar woorden. Anne zelf heeft beweging nodig om zich goed te voelen, zonder daarin slaaf te zijn.

Dagelijks variatie met seizoensgroente

Anne volgt geen strenge diëten en is wars van hypes. En een glaasje wijn als ze uitgaat? Dat neemt ze gerust. Wat ze ook doet is gevarieerd eten met vrijwel dagelijks seizoengroente, liefst biologisch. Verder zegt ze informatie te filteren. Ze laat dus niet alles binnen komen, ze pikt die dingen eruit die goed voor haar zijn.

Schenk aandacht aan jezelf

Een hype volgen is niet erg, het betekent in ieder geval dat je aandacht aan jezelf wilt schenken. Je moet het alleen niet overdrijven en je moet je eigen grenzen bepalen. Want straks komt er een volgende hype en die beweert mogelijk precies het omgekeerde. Wees niet te streng voor je zelf. Staar je ook niet blind op mooie, gelukkige lijven die zich aan jou opdringen via social media.

Verricht inspanningen

Wat voor iedereen geldt is dat je moet voorkomen stil te zitten. Afgelopen zomer presenteerde de Gezondheidsraad de nieuwe beweegrichtlijnen.  Hierin worden volwassenen geadviseerd wekelijks 150 minuten matig of zwaar intensieve inspanningen te verrichten.  Onder matig vallen wandelen en fietsen. Met zwaar wordt bijvoorbeeld bedoeld hardlopen en voetballen. Daarnaast wordt aanbevolen 2 x per week spierversterkende activiteiten te ondernemen.

Voorkom veel stil te zitten

Kinderen moeten natuurlijk ook bewegen. Voor hun wordt aangeraden dagelijks minimaal een uur (matig) intensieve inspanning te verrichten. Daarnaast zou voor de jongeren 3 x per week spier en botversterkende activiteiten broodnodig zijn. Ook bij deze groep moet voorkomen worden dat ze veel stil zitten.

Bron: interview in Gezond&Wel in BN DeStem

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Het corona-buikje: singles komen fit uit de lockdown

Praktisch naast de koelkast werken en minimale kansen op het showen...

Fit blijven nu je niet meer naar de sportschool kunt

Net zoals restaurants en scholen zijn ook de sportscholen dicht door...

Waarom een fitte date aantrekkelijker is

Of je nu een man of vrouw bent, als je fit...

Meer bewegen en gezonder eten dit jaar? Met deze tips hou je het vol!

Heb jij het idee dat jij je naar de sportschool moet...

De beste keus voor een eerste date

Je bent al een tijd met iemand aan het praten, mailen,...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

advertentie