vrienden blijven met ex

Schelden zorgt voor hechtere vriendschappen

Het is een van de eerste dingen die we als kind aangeleerd kregen: niet schelden. Maar volgens recent onderzoek moeten we dit juist wel doen, want het zou onze vriendschapsband versterken. Shit, zeg. Wat een conclusie. 

Het is Michael Adams, professor aan de universiteit van Indiana en auteur van het boek ‘In Praise of Profanity‘ die met deze bijzondere stelling naar buiten komt. Volgens hem zouden slechte woorden een intiemere band creëren met de mensen rondom ons en stimuleren ze menselijke relaties in het algemeen. “Wanneer we schelden, hangt er een zeker risico aan vast. Komen we er mee weg, dan geeft dit een euforisch gevoel. Vooral samen met iemand”, aldus Adam in de Britse krant The Guardian.

Opvoedtechniek 

De professor gaat zelfs nog een stapje verder en wil zijn theorie ook betrekken bij het opvoeden van kinderen. Hij vindt dat ouders hun allerkleinsten meer moeten laten schelden. Alleen zo kunnen ze volgens hem een intieme band krijgen. Het is een controversiële uitspraak, maar wel één die wordt gesmaakt wordt aangezien zijn vorige boek ‘Go The F*ck To Sleep’ een bestseller was.

Bron: Metro

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uitgaan
By Margret ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Margret ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.
gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona