scheiden advocaat vinden
26 August 2016

Scheidingsseizoen in aantocht

Samen op vakantie gaan geeft je relatie niet altijd een boost want na de zomervakantie is er een piek waarneembaar in het aantal aangevraagde scheidingen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Washington.

Zomerseizoen scheidingspiek

De wetenschappers vergeleken scheidingsgegevens van de laatste veertien jaar in 37 gemeentes in de staat Washington. Doordat ook cijfers van voor de crisis in het onderzoek werden meegenomen, werd duidelijk dat de staat van de economie niets van doen heeft met het aantal echtscheidingen. Niet alleen in Washington is een piek na de zomer waarneembaar. Ook in Nederland zien mediators en advocaten het aantal aanvragen tot echtscheiding pieken na de zomervakantie.

Knelpunten relatie

De oorzaak van deze piek? Samen op vakantie gaan legt vaak knelpunten bloot binnen de relatie. In tegenstelling tot het leven van alle dag waar je je kunt ‘verschuilen’ achter werkdruk, sporten en de kinderen zit je tijdens een vakantie ineens 24-7 op elkaars lip. Dat veroorzaakt extra frictie, stress en dat leidt tot ruzies. Ook het besef dat je elkaar eigenlijk helemaal niets meer te vertellen hebt komt pas echt naar boven wanneer je een langere periode intensief met elkaar optrekt. Wanneer je samen op vakantie gaat ligt je relatie in heel veel opzichten onder een vergrootglas en dat pakt niet altijd goed uit. Daarom zie je na de zomervakantie dat mensen de knoop doorhakken, de moed hebben verzameld om een al jarenlange sukkelende relatie te beëindigen.

Winterse scheidingen

In november en december gaan de minste mensen uit elkaar. Maar na de voorjaarsvakantie en na Valentijnsdag worden er ook heel wat relaties verbroken die niet meer gelijmd kunnen worden. Dit heeft een piek in maart tot gevolg. Dit zou te maken hebben met de ‘verbroken belofte-theorie’.

Lees ook: Scheiden na de zomer; weet je het zeker? 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

Een echtscheiding is een moeilijk proces om doorheen te gaan. Het...

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook...

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Vier redenen waarom nú het moment is om een vakantie te boeken

Het vaccinatietempo in Nederland ligt op het moment erg hoog. Volgens...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie