scheiding

Scheiding ter lering en vermaak

Films en series zijn een middel om steun te vinden in donkere tijden. Het geheim daar achter is herkenbaarheid. Het leed van anderen kan je eigen misere verzachten. Als kijker krijg je het gevoel dat je niet de enige bent die in de ellende zit. Zien dat anderen het nog beroerder hebben dan jij dat kan geruststellend werken.

Kramer vs. Kramer

Zien dat andere in een echtscheiding ook meer dan gewenst voor hun kiezen krijgen, dat schept een band. Dat is een conclusie die in het artikel “Zie ze scheiden” door Ab Zagr in &Magazine van BN DeStem uitgesproken wordt. Want wie ook zijn huwelijk heeft zien stranden en geruzie over voogdijschap heeft meegemaakt, zou eens moeten kijken naar Kramer vs. Kramer. Voor de jongeren onder ons, dit is een filmklassieker uit 1979 met Meryl Streep en Dustin Hoffman. Zij spelen een echtpaar  dat uit elkaar groeit. Gedurende twee jaar na de scheiding rustig met elkaar omgaan, totdat  zij haar kind opeist die tot die tijd bij de vader heeft gewoond.

Het kan veel erger

In Kramer vd. Kramer ontstaat een rechtszaak die je je grootste vijanden nog niet wenst. Dit betekent dat het dus nog veel erger kan dan bij jou. Filmgenres die bij scheidingsverhalen passen zijn loodzware drama’s. Soms bont en zwartgallig, waarbij echtlieden elkaar echt naar het leven staan, zoals in The War of the Roses (1989)   Er zijn ook films die met humor laten zien hoe je leven kan verlopen na een scheiding. In The First Wives Club  (1996) nemen drie voruwen op hilarische wijze wraak op hun echtgenoten die er allemaal met een jongere vrouw vandoor zijn gegeaan.

Moeten we bij elkaar blijven?

Zwaar en realistich? Is dat waar jij graag naar kijkt. Dan kom je uit bij de Zweedse gigant Ingmar Bergman. Hij heeft mogelijk genoeg stof opgedaan om over te schrijven, met zijn 5 huwelijken en zijn 4 scheidingen. De serie Scenes uit een huwelijk (1973) is  het summum. Hierin zijn echtlieden in beeld die samen onderzoeken naar een lange relatie hoe nu verder. Moeten we bij elkaar blijven? Wat is de beste manier voor beiden om al dan niet samen door het leven te gaan.

Scheiding ter lering en vermaak

Deze film “Scenes uit een huwelijk” duurt 229 minuten. Een huwelijksanalyse. Het is verbijsterend dat dit drama oogt alsof het gisteren gemaakt is. Een film over scheiden, ter lering en ter vermaak. Had je niet gedacht he dat scheiding ook nog vermakelijk kan zijn. Maar dat ga je pas jaren later ervaren.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.