scheiding
11 July 2017

Scheiding ter lering en vermaak

Films en series zijn een middel om steun te vinden in donkere tijden. Het geheim daar achter is herkenbaarheid. Het leed van anderen kan je eigen misere verzachten. Als kijker krijg je het gevoel dat je niet de enige bent die in de ellende zit. Zien dat anderen het nog beroerder hebben dan jij dat kan geruststellend werken.

Kramer vs. Kramer

Zien dat andere in een echtscheiding ook meer dan gewenst voor hun kiezen krijgen, dat schept een band. Dat is een conclusie die in het artikel “Zie ze scheiden” door Ab Zagr in &Magazine van BN DeStem uitgesproken wordt. Want wie ook zijn huwelijk heeft zien stranden en geruzie over voogdijschap heeft meegemaakt, zou eens moeten kijken naar Kramer vs. Kramer. Voor de jongeren onder ons, dit is een filmklassieker uit 1979 met Meryl Streep en Dustin Hoffman. Zij spelen een echtpaar  dat uit elkaar groeit. Gedurende twee jaar na de scheiding rustig met elkaar omgaan, totdat  zij haar kind opeist die tot die tijd bij de vader heeft gewoond.

Het kan veel erger

In Kramer vd. Kramer ontstaat een rechtszaak die je je grootste vijanden nog niet wenst. Dit betekent dat het dus nog veel erger kan dan bij jou. Filmgenres die bij scheidingsverhalen passen zijn loodzware drama’s. Soms bont en zwartgallig, waarbij echtlieden elkaar echt naar het leven staan, zoals in The War of the Roses (1989)   Er zijn ook films die met humor laten zien hoe je leven kan verlopen na een scheiding. In The First Wives Club  (1996) nemen drie voruwen op hilarische wijze wraak op hun echtgenoten die er allemaal met een jongere vrouw vandoor zijn gegeaan.

Moeten we bij elkaar blijven?

Zwaar en realistich? Is dat waar jij graag naar kijkt. Dan kom je uit bij de Zweedse gigant Ingmar Bergman. Hij heeft mogelijk genoeg stof opgedaan om over te schrijven, met zijn 5 huwelijken en zijn 4 scheidingen. De serie Scenes uit een huwelijk (1973) is  het summum. Hierin zijn echtlieden in beeld die samen onderzoeken naar een lange relatie hoe nu verder. Moeten we bij elkaar blijven? Wat is de beste manier voor beiden om al dan niet samen door het leven te gaan.

Scheiding ter lering en vermaak

Deze film “Scenes uit een huwelijk” duurt 229 minuten. Een huwelijksanalyse. Het is verbijsterend dat dit drama oogt alsof het gisteren gemaakt is. Een film over scheiden, ter lering en ter vermaak. Had je niet gedacht he dat scheiding ook nog vermakelijk kan zijn. Maar dat ga je pas jaren later ervaren.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Veel sekspartners maakt vrouwen ongelukkig in het huwelijk

Vrouwen die voor hun trouwdag veel sekspartners hebben gehad zijn over...

Een op vijf Nederlanders ruziet vaker met partner door coronacrisis

Maar liefst negentien procent van de Nederlanders maakte het afgelopen jaar...

Kinderen van gescheiden ouders hebben minder liefdeshormonen

Mensen die nog kinderen waren toen hun ouders gingen scheiden, hebben...

Lekker de bios in!

Wat is een leukere binnenactiviteit dan naar de film gaan? Daarom...

10 tips om je tweede relatie te doen slagen

Een nieuwe relattie beginnen na je scheiding is niet eenvoudig. Met...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie