Scheiden

Scheiding brengt 45-plussers in schuldsanering

Hoewel het aantal mensen dat in de schuldsanering terecht komt ieder jaar minder wordt, neemt het aandeel van de 45-plussers in de schuldsanering toe. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Schuldsanering

In totaal kwamen 12.300 particulieren en zelfstandig ondernemers in de schuldsanering terecht, 1 procent minder dan in 2013. 47 procent van hen is 45 jaar of ouder. In 2002 was dat nog maar zo’n 26 procent.

Vergrijzing

Volgens het CBS komt de stijging onder de 45-plussers deels doordat er door de vergrijzing meer mensen in die leeftijdscategorie vallen, maar het komt ook doordat de werkloosheid onder 45- tot 55-jarigen is gestegen. Deze mensen zijn vaker langdurig werkloos dan jongeren, waardoor ze in geldproblemen komen.

Echtscheiding

Vaak komen de 45-plussers ook in de schuldsanering terecht door een echtscheiding. 45-plussers scheiden namelijk meer dan jongeren.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!