Scheiden

Scheiding brengt 45-plussers in schuldsanering

Hoewel het aantal mensen dat in de schuldsanering terecht komt ieder jaar minder wordt, neemt het aandeel van de 45-plussers in de schuldsanering toe. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Schuldsanering

In totaal kwamen 12.300 particulieren en zelfstandig ondernemers in de schuldsanering terecht, 1 procent minder dan in 2013. 47 procent van hen is 45 jaar of ouder. In 2002 was dat nog maar zo’n 26 procent.

Vergrijzing

Volgens het CBS komt de stijging onder de 45-plussers deels doordat er door de vergrijzing meer mensen in die leeftijdscategorie vallen, maar het komt ook doordat de werkloosheid onder 45- tot 55-jarigen is gestegen. Deze mensen zijn vaker langdurig werkloos dan jongeren, waardoor ze in geldproblemen komen.

Echtscheiding

Vaak komen de 45-plussers ook in de schuldsanering terecht door een echtscheiding. 45-plussers scheiden namelijk meer dan jongeren.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.