Scheiden werkt aanstekelijk

Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat scheiden ‘besmettelijk’ is. Heb jij vrienden of familieleden die gaan scheiden? De kans is 75 procent dat jij de volgende bent.

De wetenschappers baseren hun conclusie op een studie onder 12.000 Amerikaanse personen en gezinnen sinds 1948. Als een goede vriend of directe collega scheidt, vergroot het risico dat je eigen huwelijk spaak loopt met 75 procent.

Stempel
De voornaamste reden lijkt te zijn dat een scheiding in je naaste omgeving je doet nadenken over je eigen relatie. Bovendien, als meerdere mensen in je directe omgeving scheiden, lijkt de stempel van gescheiden door het leven te gaan niet meer zo erg te zijn.

Volgens de onderzoekers hangt de overlevingskans van je eigen huwelijk niet alleen af van dat van goede vrienden en collega’s.

Ook de scheiding van vrienden van vrienden lijkt een invloed te hebben. Hun scheiding brengt jouw huwelijk in 33 procent van de gevallen in gevaar.

Het onderzoek suggereert verder dat je eigen huwelijk een groter risico loopt als je veel mensen kent die scheiden of gescheiden door het leven gaan. Ook het hebben van kinderen zou geen doorslaggevend argument meer zijn om toch samen te blijven.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?