vind je liefde met valentijn

Scheiden: wanneer ben je echt single?

Je wilt scheiden. Of je wordt verlaten. Het gevolg is dat jullie officieel in scheiding liggen. Je woont nog in het zelfde huis, maar deelt het bed niet langer. Je eet hooguit nog aan dezelfde keukentafel omwille van de kinderen, maar zodra die naar bed zijn gaan jullie je eigen weg. Het schemergebied tussen samen of single is in deze fase van je leven bijzonder ingewikkeld.

Afscheid

Het weekend heb je weer overleefd en je bent blij dat je weer naar je werk kunt. Even niet bezig zijn met het uit elkaar gaan, de gevolgen voor de kinderen maar ook met de consequenties voor jezelf. De avonden vul je met sporten of naar vrienden, je probeert elkaar zoveel mogelijk te ontlopen maar uiteindelijk moet je toch met elkaar om de tafel. De spullen moeten worden verdeeld, wie gaat waar wonen, hoe doen we het financieel en wanneer heeft wie de kinderen. Het is een slopende tijd die vooral heel veel energie kost. Afscheid nemen is pijnlijk. Ook al weet je dat het echt niet meer gaat.

Gedwongen samen

In deze economische, toch wat moeilijkere tijden is het vaak moeilijk om snel een andere woonruimte te vinden. Met als gevolg dat koppels tegen wil en dank veel langer onder hetzelfde dak wonen dan ze lief is. Wat ooit zo natuurlijk voelde is nu ongemakkelijk. Niet zo verwonderlijk dat de spanningen regelmatig oplopen. In je hoofd ben je aan het scheiden. In je hart misschien ook, alleen kost het emotioneel loslaten doorgaans meer tijd dan het afwikkelen van de praktische zaken die een scheiding met zich meebrengt.

Daten bij je ex

Wanneer is de tijd gekomen om uit te kijken of op zoek te gaan naar een nieuwe liefde? Is het mogelijk te daten terwijl je nog bij je ex woont? Als je verlaten bent omdat je ex een ander heeft dan is de neiging om ‘terug te slaan’ niet zo vreemd. De vraag is echter wie daar nu beter van wordt? Jijzelf waarschijnlijk niet. Verdriet hebben en rouwen om wat is geweest kost nu eenmaal tijd. Tijd die de meeste mensen zichzelf niet gunnen. Het is makkelijker om je in iets nieuws te storten dan te dealen met de oorzaak en gevolg van de scheiding.

Nieuw leven

De enige die weet wanneer jij toe bent aan iets nieuws ben jij. Niet je ex, niet de buurman of je ouders. Niemand kon daadwerkelijk in jullie relatie kijken. Een oordeel over wat je nu toch in hemelsnaam aan het doen bent zal je, hoe moeilijk ook, naast je neer moeten leggen. De liefde laat zich niet altijd keurig in een tijdspad stoppen. Wees trouw aan jezelf, eerlijk naar je ex partner en hou je kinderen, als je die hebt, de eerst periode zoveel mogelijk buiten schot. Geef hen de tijd die jij misschien niet nodig hebt om te wennen aan het leven na de scheiding van hun ouders. Eenmaal gescheiden en verhuisd, dan heb je tijd genoeg om te bouwen aan een nieuw leven.

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.