moeder en kind
13 December 2016

Scheiden van de beste moeder van je kind

“Scheiden van de beste moeder die je voor je kind maar wensen kan en je meest waardevolle vriendin is heel dubbel. Heel respectvol en warm maar ondertussen verscheurend.” Regels uit een blog van een alleenstaande vader van een kind van 4. Het respect wat hier naar voren komt, ontroert me.

Wanneer enkel houden van rest

Wanneer je een lange relatie met iemand hebt, kan het zijn dat de seksuele aantrekkingskracht op een laag pitje is komen te staan. Maar dat wil niet zeggen dat je niet meer van die ander houdt. Het is waarschijnlijk  de persoon die het meest van jou weet, het meest met jou heeft meegemaakt en die de andere ouder is van een klein mensje waar je meer om geeft dan wat dan ook.

Uit je respect

Wat zou de wereld van de scheidingen er al een stuk vriendelijker uit zien, wanneer je bovenstaande gevoelens gewoon zou uiten naar elkaar. Spreek uit tegen elkaar dat je heel veel om die ander gegeven hebt, dat het nu mogelijk meer het houden van als in een broer en zus relatie geworden is, maar dat je nog steeds veel respect voor de ander hebt.

Zeg dat je trots bent

Spreek uit dat je trots bent te zien dat die ander zo goed voor jullie kindje zorgt, dat je met een gerust hart jullie kindje bij die ander achter laat om na een aantal dagen weer met een gerust gevoel terug te komen omdat je weet dat er meer dan goed voor jullie kind gezorgd wordt.

Verloochen het verleden niet

Vergeet nooit de liefde die er ooit was tussen jullie.  Verloochen niet het verleden door te doen alsof er niets was. Hoe kun je dat verkopen ten opzichte van je kinderen. Je kinderen die zijn voortgekomen uit het verleden. Uit een liefde die ooit mooi begon en daarna enkel houden van is geworden.

Scheiden van de beste moeder van je kind

Weggaan en zeggen dat jij als vrouw voor de kinderen mag zorgen omdat jij dat zo goed kan. Zelf er vandoor gaan en ergens op afstand een nieuw leven beginnen. De kinderen en hun moeder aan hun lot over laten. Daarna nooit meer uiten dat je respect hebt, nooit meer zeggen dat je trots bent hoe goed de kinderen het doen, eigenlijk doen alsof er nooit een verleden geweest is. Waarschijnlijk het scenario bij veel gescheiden vrouwen. Daarom ontroert het me. Gelukkig zijn er ook mannen die wel respect hebben voor de beste moeder van hun kind.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Een op vijf Nederlanders ruziet vaker met partner door coronacrisis

Maar liefst negentien procent van de Nederlanders maakte het afgelopen jaar...

Kinderen van gescheiden ouders hebben minder liefdeshormonen

Mensen die nog kinderen waren toen hun ouders gingen scheiden, hebben...

10 tips om je tweede relatie te doen slagen

Een nieuwe relattie beginnen na je scheiding is niet eenvoudig. Met...

Moeilijk om een nieuwe liefde toe te laten? Tips!

Misschien houdt je jezelf tegen, en durf jij liefde niet toe...

Erotisch flirten op afstand doe je zo

Nu we voorlopig nog even aangewezen zijn op onze online dating...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

advertentie

Koningaap - Familiereizen