Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vertrouwen Liefde
4 maart 2019

Scheiden of blijven: relatie TIPS

Als in een relatie één van de twee gaat denken over scheiden, dan is het vaak al een gelopen race.  De gevoelens die je echt ooit beiden voor elkaar had, zijn veranderd en daar ontkomt niemand aan. Vaak word je je daarvan bewust als het te laat is. Wanneer je wilt, hoef je het niet zover te laten komen.

Is een relatie te redden?

Het maakt een groot verschil of jij degene bent die ontevreden is of jouw partner.  Waarin zit die onvrede? Vaak is het gebrek aan avontuur in een lange relatie de nekslag. Je kunt door je dagelijkse sleur het gevoel hebben tegen muren op te lopen. Probeer out of the box te denken hoe je zelf enige verandering in vastgeroeste patronen kan bewerkstelligen. Richt je daarbij op positieve zaken.

Ontsnappen

Kijk of jullie samen kunnen ontsnappen aan jullie huiselijke omgeving. Ga samen iets leuks doen, doe iets actiefs samen, bedenk wat je vroeger plezierig vond om samen te doen. Een poging elkaar opnieuw te ontdekken als is het maar door ergens iets te gaan eten of drinken samen is goed.

Zelfreflectie

Wanneer jezelf niet tevreden bent, kun je met zelfreflectie nagaan hoe blij je met jezelf bent. Misschien zou je graag karaktertrekken zien in die ander, maar beschik je er zelf ook niet over. Vaak geven we elkaar de schuld, terwijl je allebei je tekortkomingen hebt. Niemand is perfect. Wanneer je in staat bent de fout te verwerken en niet steeds erop terug te vallen, is er een weg vooruit.

Eerdere relaties zitten in de weg

Je kunt scheiden in een huwelijk, maar het ontbinden van een jarenlange verhouding is natuurlijk ook een vorm van scheiden. In een relatie na je eerste huwelijk trouw je meestal minder snel. Vaak zit er nog wroeging en onvrede over hoe je vorige relatie beëindigd is.  Dit kan je nieuwe relatie erg in de weg zitten.  Probeer  dat boek te sluiten, maar dat is echt makkelijker gezegd dan gedaan, zeg ik uit ervaring. Erover praten met je nieuwe partner is verhelderend, maar ook dat moet niet overheersen. Probeer vooruit te gaan.

Je kunt een ander niet veranderen

Bij het aangaan van een relatie is er eerst de roze wolk en een verliefdheid die kan verblinden. Ook is er bij veel mensen het idee, bij het merken van minder leuke eigenschappen, dat die wel zullen veranderen onder jouw invloed. Ook het gevoel dat jij de geschikte persoon bent iemand die niet helemaal goed in zijn vel zit er boven op te helpen door jouw liefde en aandacht. Velen zullen dit kunnen beamen:  het is onmogelijk iemand zijn karakter en gemoedstoestand te veranderen. Niet proberen.

Toekomstbeeld

Stel dat je eerst eens goed over jezelf hebt nagedacht en je bent tot de bedenkingen gekomen dat er aan jou ook wel wat valt op te merken. Dat jij ook niet altijd de leukste en vrolijkste bent thuis. Dan is daar in jullie relatie iets te halen. Belangrijk is vervolgens dat als je nadenkt over de toekomst dat het beeld dat je ziet van jullie eigenlijk best een positief beeld is. Dat een toekomst zonder die ander echt een veel slechtere variant is. Dat je misschien die ene karaktertrek er dan toch maar bij moet nemen. Waarom zou je de relatie dan opgeven?

Scheiden

Is het beeld niet rooskleurig, geef dan niet zomaar op. Denk nogmaals na over jezelf, over jullie verleden, over de veranderingen die zijn opgetreden. Is de kloof te groot geworden, is het vlammetje gedoofd? Ga je scheiden of blijven? Dan is het scheiden van jullie wegen mogelijk het best voor alle betrokkenen. Ik geloof ook niet dat iemand die gaat scheiden over één nacht ijs gaat. Daarvoor is de liefde te groot geweest. Ooit.

Verliefd op een ander: Lees TIPS

Wanneer je vol twijfels zit omdat je verliefd bent op een ander maar de knoop om te gaan scheiden (nog) niet durft door te hakken kunnen deze boeken je wellicht helpen de juiste keuze te maken:

Scheiden of Blijven Verliefd op een Ander

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Corona houdt koppels (voorlopig) bij elkaar

Er is een forse terugloop van het aantal echtscheidingsaanvragen en dat...

Een super romantische zomer voor deze sterrenbeelden!

Kreeften, Maagden, Vissen en Boogschutters: bereid jullie voor op een extreem...

Heel in 4 stappen je gebroken hart

Het beëindigen van een relatie is vaak pijnlijk en emotioneel. Het...

We scheiden omdat we denken met iemand anders gelukkiger te zijn

Onze relaties, zowel werk als privé, komen onder druk te staan...

Relatie in een coronadip? Met deze tips kom je er weer uit!

Je zit met zijn tweeën binnen. De hele dag. Voor sommigen...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie