scheiden zomer vakantie

Scheiden na de zomervakantie: weet je het zeker?

Je hebt het jezelf al 100, nee 1000 keer voorgehouden: zo gaat het niet langer. We moeten uit elkaar, scheiden. Hoe erg ook voor de kinderen, het kan écht niet anders. Na de verjaardag van… of nadat de examenperiode voorbij is en nu is het: na de zomervakantie. Dan doe ik het. Echt.

Wel of niet scheiden

Er is niemand die je tegenhoudt. Wij ook niet. En als je al jaren met je ziel onder je arm loopt, ongelukkig bent, dan houden ook die gezamenlijke kinderen een scheiding niet tegen. Het is waarschijnlijk vrijwel nog de enige reden waarom je niet al lang weg bent. Maar hoe ideaal het leven zonder partner (of met je minnaar of minnares als je eenmaal gescheiden bent) nu ook lijkt, dat is het niet. Helaas kan je dat alleen maar weten als je al eens een scheiding hebt doorgemaakt.

5 beste tips over scheiden

Om je te helpen een weloverwogen keuze te maken zetten we hier de beste artikelen over scheiden van Singlessit.nl voor je op een rij. We hopen dat je eruit komt. Gescheiden of niet.

1) Gaan scheiden bekent dat jij, jullie op zoek moeten naar een goede advocaat en/of mediator die jullie echtscheiding in goede banen leidt. Maar hoe vind je die? Tips.

2) Scheiden doet lijden ja. En ook al denk je dat jullie de beste vrienden zullen blijven na de breuk, dan kom je hoogst waarschijnlijk van een koude kermis thuis. Het is helaas niet veel mensen gegeven om een goede relatie te behouden met hun ex. Zelfs niet omwille van de kinderen

3) Heb je definitief de beslissing genomen dat jullie gaan scheiden. De 5 dingen die je moet doen, die lees je hier

4 ) Is het toch zover gekomen en zijn jullie uit elkaar? Dan herken jij jezelf vast in deze fases.

5) Wanneer je eenmaal echt uit elkaar bent, ergens anders woont, elkaar niet meer dagelijks of wekelijks spreekt dan zal je merken dat het soms best lastig is om je ex en het verleden dat daarbij hoort los te laten. We geven je wat tips die je daarbij kunnen helpen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.