Scheiden lijkt steeds meer deel uit te maken van het moderne leven en wordt door meer dan de helft van de Britten dan ook geaccepteerd.

Dat blijkt uit een onderzoek van een opiniepeiler onder 2.000 Britten naar aanleiding van de lancering van de komedie I Give it A Year.

62 procent van de ondervraagden vindt niet dat scheiden een sociaal taboe is. Slechts 4 procent gelooft hier nog wel in.

Scheiding staat dichtbij
“De meesten van ons zijn zelf gescheiden, hebben een echtscheiding meegemaakt of zijn er bij betrokken geweest, bijvoorbeeld doordat de ouders zijn gescheiden. Hierdoor heeft de echtscheiding als taboe aan kracht verloren”, licht relatie-expert Christine Northam toe.

Acceptatie
Opvallend is dat vooral onder ouderen de acceptatie van een echtscheiding hoog is. Waarschijnlijk omdat het merendeel van deze groep al langer een relatie heeft en de obstakels ervan kent, zo meldt Female First.Jongeren daarentegen accepteren ook wel de echtscheiding, maar minder dan hun ouders. Vooral onder de leeftijdsgroep van 25-34 jaar is er een grotere groep die scheiden nog als taboe ziet. Dit komt waarschijnlijk omdat ze de leeftijd hebben dat ze zelf gaan trouwen.

Northam: “Het verschil in acceptatie tussen de generaties kan worden toegeschreven aan het feit dat jonge koppels die een echtscheiding van dichtbij hebben meegemaakt, niet dezelfde fouten willen maken.”