Scheiden is uit de taboesfeer

Scheiden lijkt steeds meer deel uit te maken van het moderne leven en wordt door meer dan de helft van de Britten dan ook geaccepteerd.

Dat blijkt uit een onderzoek van een opiniepeiler onder 2.000 Britten naar aanleiding van de lancering van de komedie I Give it A Year.

62 procent van de ondervraagden vindt niet dat scheiden een sociaal taboe is. Slechts 4 procent gelooft hier nog wel in.

Scheiding staat dichtbij
“De meesten van ons zijn zelf gescheiden, hebben een echtscheiding meegemaakt of zijn er bij betrokken geweest, bijvoorbeeld doordat de ouders zijn gescheiden. Hierdoor heeft de echtscheiding als taboe aan kracht verloren”, licht relatie-expert Christine Northam toe.

Acceptatie
Opvallend is dat vooral onder ouderen de acceptatie van een echtscheiding hoog is. Waarschijnlijk omdat het merendeel van deze groep al langer een relatie heeft en de obstakels ervan kent, zo meldt Female First.Jongeren daarentegen accepteren ook wel de echtscheiding, maar minder dan hun ouders. Vooral onder de leeftijdsgroep van 25-34 jaar is er een grotere groep die scheiden nog als taboe ziet. Dit komt waarschijnlijk omdat ze de leeftijd hebben dat ze zelf gaan trouwen.

Northam: “Het verschil in acceptatie tussen de generaties kan worden toegeschreven aan het feit dat jonge koppels die een echtscheiding van dichtbij hebben meegemaakt, niet dezelfde fouten willen maken.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten