Scheiden? Doe het samen met een scheidingsmediator

Wanneer je gaat scheiden krijg je een hele vervelende situatie. Het komt er eigenlijk op neer dat twee mensen die getrouwd zijn er na een bepaalde tijd achter komen dat ze toch niet blij zijn samen. Dit kan veel verschillende redenen hebben. Er zijn in Nederland extreem veel mensen gescheiden. Dit kan tot veel ergernis leiden bij familie, maar al helemaal bij de kinderen.

Hoe ga je scheiden?

Wanneer je als echtpaar samen tot de conclusie komt dat jullie willen gaan scheiden dan kan dit vervelend nieuws zijn. Je had hier samen ongetwijfeld meer van verwacht, maar helaas loopt het toch anders. Vaak eindigen scheidingen in ruzies. Dit is wel het laatste wat je wilt. Je bent natuurlijk ooit wel stapelgek op elkaar geweest. Wanneer je kinderen hebt is het al helemaal verschrikkelijk. Je wilt je kinderen immers geen verdriet doen door uit elkaar te gaan.

Afspraken maken

Als je uit elkaar gaat moeten er veel afspraken gemaakt worden en natuurlijk zullen deze afspraken ook nagekomen moeten worden. Samen scheiden is dus echt niet leuk, je wilt natuurlijk niet dat je kinderen en familieleden hier verder last van zullen krijgen. Mede hierdoor is het goed om een bezoek te brengen aan een scheidingsmediator. .. Je wilt natuurlijk niet dat je er veel vervelende situaties aan over gaat houden. Daarom kan het goed zijn om naar een scheidingsmediator te gaan.

Kinderen hebben vaak last van scheidende ouders

Kinderen kunnen er jarenlang last van houden wanneer ouders gaan scheiden. Zo kan het zijn dat de ouders ook na de scheiding nog veel ruzie maken. De kinderen zijn hier vrijwel altijd de dupe van. Als ouder zijnde zal je goed je verstand erbij moeten houden om ervoor te zorgen dat je dit voorkomt. Jullie kind kan er namelijk niks aan doen dat jullie gaan scheiden.

Met slecht gedrag na een scheiding kan je je kind namelijk flink in de problemen brengen. Zo kunnen veel kinderen zich bijvoorbeeld niet meer concentreren op school. Mede daarom is het belangrijk om als ouder goed na te denken over wat de best mogelijke oplossing is. Kinderen kunnen er gelukkig veel over praten met vertrouwenspersonen op vrijwel alle basisscholen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.