10 July 2019

Scheiden? Doe het samen met een scheidingsmediator

Wanneer je gaat scheiden krijg je een hele vervelende situatie. Het komt er eigenlijk op neer dat twee mensen die getrouwd zijn er na een bepaalde tijd achter komen dat ze toch niet blij zijn samen. Dit kan veel verschillende redenen hebben. Er zijn in Nederland extreem veel mensen gescheiden. Dit kan tot veel ergernis leiden bij familie, maar al helemaal bij de kinderen.

Hoe ga je scheiden?

Wanneer je als echtpaar samen tot de conclusie komt dat jullie willen gaan scheiden dan kan dit vervelend nieuws zijn. Je had hier samen ongetwijfeld meer van verwacht, maar helaas loopt het toch anders. Vaak eindigen scheidingen in ruzies. Dit is wel het laatste wat je wilt. Je bent natuurlijk ooit wel stapelgek op elkaar geweest. Wanneer je kinderen hebt is het al helemaal verschrikkelijk. Je wilt je kinderen immers geen verdriet doen door uit elkaar te gaan.

Afspraken maken

Als je uit elkaar gaat moeten er veel afspraken gemaakt worden en natuurlijk zullen deze afspraken ook nagekomen moeten worden. Samen scheiden is dus echt niet leuk, je wilt natuurlijk niet dat je kinderen en familieleden hier verder last van zullen krijgen. Mede hierdoor is het goed om een bezoek te brengen aan een scheidingsmediator. .. Je wilt natuurlijk niet dat je er veel vervelende situaties aan over gaat houden. Daarom kan het goed zijn om naar een scheidingsmediator te gaan.

Kinderen hebben vaak last van scheidende ouders

Kinderen kunnen er jarenlang last van houden wanneer ouders gaan scheiden. Zo kan het zijn dat de ouders ook na de scheiding nog veel ruzie maken. De kinderen zijn hier vrijwel altijd de dupe van. Als ouder zijnde zal je goed je verstand erbij moeten houden om ervoor te zorgen dat je dit voorkomt. Jullie kind kan er namelijk niks aan doen dat jullie gaan scheiden.

Met slecht gedrag na een scheiding kan je je kind namelijk flink in de problemen brengen. Zo kunnen veel kinderen zich bijvoorbeeld niet meer concentreren op school. Mede daarom is het belangrijk om als ouder goed na te denken over wat de best mogelijke oplossing is. Kinderen kunnen er gelukkig veel over praten met vertrouwenspersonen op vrijwel alle basisscholen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zo voorkom je dat je relatie sneuvelt in coronatijd

Kun je nog iets doen om het tij te keren als...

Hoe sterk is jouw (prille) relatie?

Er zijn bepaalde situaties die zullen testen hoe sterk je relatie...

Voordelige uitjes met de kids tijdens de zomervakantie

We hebben 5 eenvoudige, soms gratis en voordelige uitjes voor de...

Corona houdt koppels (voorlopig) bij elkaar

Er is een forse terugloop van het aantal echtscheidingsaanvragen en dat...

Heel in 4 stappen je gebroken hart

Het beëindigen van een relatie is vaak pijnlijk en emotioneel. Het...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie