Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vrijgezelle vrouw china
25 februari 2020

Schaarste seksspeeltjes dreigt in Nederland door coronavirus

Het coronavirus dreigt een schaarste te veroorzaken in sekstoys die in China worden geproduceerd voor de Europees marktleider in online erotiek, EDC Retail. Het productieproces in China ligt als gevolg van het rondwarende virus grotendeels stil. “De productie is maar een derde van wat het normaal is”, vertelt CEO Eric Idema. Via webshop EasyToys.nl, onderdeel van EDC Retail, worden wekelijks tienduizenden erotische producten besteld.

Tekort

Als het coronavirus blijft rondwaren ontstaat er in april een tekort, vreest EDC Retail, het bedrijf dat bekend is van de overname van het Duitse erotiekconcern Beate Uhse. Zowel de productie van artikelen als vibrators, buttplugs en erotische spellen, alsook die van de verpakkingen stagneert. Daarnaast hebben de toeleveranciers problemen, omdat de Chinese handel grotendeels plat ligt. Een bedrijf waar siliconen worden gemaakt, draait bijvoorbeeld veel minder productie. China is het belangrijkste land ter wereld voor de productie van seksspeeltjes.

Gevolgen schaarste

Een deel van het assortiment van het bedrijf in Veendam is afkomstig van een eigen fabriek in Dongguang. Van de vijftig medewerkers die hier en in andere Chinese bedrijven werken, zijn er momenteel zo’n vijftien aan het werk. “We lopen drie weken achter op schema. We zijn nog niet in de problemen, maar moeten wel opletten”, zegt Idema, die het nieuws nauwlettend in de gaten houdt.

Door de epidemie kunnen veel mensen niet naar hun werk. Afhankelijk van het gebied waar ze wonen, zitten ze sinds het Chinees Nieuwjaar thuis en mogen ze niet afreizen naar de fabrieken waar ze werken. Idema: “Mensen die wèl mogen reizen, moeten daarna eerst twee weken in quarantaine. De overheid controleert alle fabrieken en de medewerkers voordat ze goedkeuring geven om open te gaan. Dit heeft ook effect op de toelevering van materialen. Als onze fabrieken open gaan is het maar de vraag of ze materialen geleverd krijgen om de productie volledig op te kunnen starten.”

Zeecontainers

Sekstoys worden per zeecontainers vervoerd, een reis van ongeveer zes weken. “Maar veel wordt er momenteel niet vervoerd”, weet Idema. Speeltjes snel via de lucht vervoeren om eventuele effecten te beperken, is geen optie. Luchtvracht is namelijk vijf keer duurder geworden door het coronavirus. Idema verwacht dat de schaarste de prijs van sekstoys sowieso zal opdrijven. Om nadelige effecten zo veel mogelijk te beperken heeft het bedrijf uit Veendam onlangs extra voorraden ingekocht bij leveranciers in Amerika en Europa.

De erotiekgigant staat vanaf zaterdag op de Huishoudbeurs. Bezoekers hoeven niet te vrezen dat er minder aanbod is. De productieproblemen in China treffen de beurs niet, benadrukt Idema. EDC Retail richt zich deze editie overigens vooral op herhalingsbezoekers

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Seks ten tijde van corona: meer zin en behoefte aan variatie

De verplichte thuisquarantaine heeft een duidelijke invloed op ons seksleven. Nederlanders...

De leukste sextoytrends voor de singles!

Voor het nieuwe jaar heeft Willie.nl alle trends op het gebied...

Onze zuiderburen verlangen naar een pikanter seksleven

Als single droom je er misschien alleen maar van, ook onze...

5 hardnekkige seks mythes opgehelderd

Zie jij jezelf als een heuse seks expert? Toch bestaat de...

Dit is de vakantie bucketlist van de Nederlandse reiziger

Wat staat er op jouw reis-bucket-list? Droom je van een reis...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie