hoogopgeleid

Online daten zonder schaamte

Januari heeft zijn begin gemaakt. Het is een week waarin vooral singles niet stil hebben gezeten. Met de gedachte aan de afgelopen feestdagen en met de blik op de nieuwe voornemens komen alleenstaanden in actie. Dat is onder andere te zien in het aantal inschrijvingen bij datingsites.

Meer inschrijvingen bij datingsites

Het aantal inschrijvingen bij datingsites loopt omhoog, maar  ook diegenen die al lid waren worden actiever. Er worden meer berichtjes verstuurd. Dit geldt voor datingsites als Lexa en Parship. Maar ook bij Second Love, voor mensen die al een relatie hebben, is januari standaard drukker dan de rest van het jaar. Dit laatste ondanks dat vreemdgaan toch niet tot een best voornemen gerekend kan worden. Maar het lijkt dat partners na een periode met vakantiedagen het vaak even gehad hebben met elkaar. Het gevoel van eenzaamheid kan ook juist in zo’n periode in een relatie gevoeld worden.

Grote rol voor Tinder

Naast de gebruikelijke hoge activiteit in januari blijkt het dit jaar nog veel meer te zijn dan vorig jaar. Bij Lexa is zelfs een stijging van 25% te zien. Gedacht wordt dat de groei van mobiel daten hiermee te maken heeft. Net als bij social media wil iedereen altijd en overal toegang hebben tot zijn berichtjes en snel kunnen reageren. Bij Parship is een stijging van 20% zichtbaar ten opzichte van januari 2014. Daar wordt gedacht dat de invloed van Tinder hier een grote rol bij speelt.  Bij de datingapp Tinder hoef je je namelijk niet in te schrijven, maar is inloggen via je Facebookprofiel al voldoende. Tinder heeft de datingmarkt opengebroken. Het heeft er zeker aan bijgedragen dat internetdaten normaler is geworden. Vroeger was er grote schaamte die echt volledig verdwenen is door Tinder.

Steeds meer actieve 50-plus singles

Er is een grote groei van online daten te zien bij de mensen tussen 30 en 50 jaar. Ook worden 50-plussers steeds actiever in het geheel en dus ook met online daten. De groep 50-plussers groeit en daar komt bij dat velen van hen ook vaker single zijn. Van de huishoudens zijn er in Nederland 2,8 miljoen die door één persoon gerund worden.

Ga ook aan de slag

Ben jij single, ook  de 50 voorbij maar nog niet actief op een datingsite? Wat let je. Ga een rondkijken wat voor jou een goede datingsite is. Op welke datingsite voel jij je thuis?  Besteed in ieder geval genoeg tijd en aandacht aan het opstellen van je profiel. Vertel hierin meer over je zelf dan alleen de kleur van je ogen. Je mag best iets persoonlijks over je zelf vertellen. Het is ook niet erg om snel een afspraak te maken, je weet dan meteen of er in het echt ook een klik is. Wanneer je dan afspreekt, dan hoeft dat niet perse een uitgebreid gebeuren te worden. Alleen een kennismaking met een kopje koffie is ook goed. Wil je iets langer met je date doorbrengen, dan is het handig iets actiefs af te spreken.

Geef niet te snel op

Ben niet teleurgesteld wanneer je binnen een week nog geen date hebt. Het vinden van een goede match kan best een paar maanden duren. Maar wat zijn een paar maanden op een relatie die daarna heel je verdere leven kan duren? Niks toch. Volhouden dus.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.