samenwonen
10 December 2017

Samenwonen: hier maken stellen het meest ruzie over

Verlang jij er naar om (opnieuw) samen te wonen met je nieuwe lief? Dan moet je vooraf misschien nog even goed achter je oren krabben. Want uit een onderzoek van Ikea, waarvoor ze ruim 21 duizend mensen uit 22 verschillende landen ondervroegen, blijkt dat 43% van de Nederlanders weleens ruziemaakt met huisgenoten. Waar die ruzies over gaan? Volgens het onderzoek zijn dit de meest voorkomende oorzaken:

1# Te veel spullen

Rondslingerende spullen staan met stip op 1 als het gaat om ergernissen in huis. 49% van de mensen geeft aan zich regelmatig te storen aan troep van de ander. Het grootste probleem: wat jij verstaat onder troep, vindt de ander misschien wel helemaal geen troep. Ook het hebben van veel spullen kan leiden tot stress. 27% van de mensen heeft het gevoel dat de maatschappij druk oplegt om minimalistisch te leven.

2#  Een gebrek aan ruimte voor jezelf

17% van alle ruzies die we hebben thuis, wordt veroorzaakt doordat we te veel in elkaars ruimte zitten. 42% van de mensen vindt het lastig om te vragen om een eigen plek. Wat ook een rol speelt: 2 op de 5 mensen wordt thuis omringd door spullen van de ander die hij of zij haat. 19% heeft weleens iets weggegooid van de ander – zonder dit te overleggen. Hierover praten – wat is van jou, wat is van mij, wat is van ons?, kan volgens het onderzoek veel spanningen wegnemen.

3# Je niet thuis voelen

Je kunt fysiek thuis zijn, maar je mentaal niet thuis voelen. Volgens het onderzoek ervaart 69% van de mensen een gevoel van rust wanneer ze aan thuis denken, maar dit betekent dat er voor veel mensen nog winst te behalen valt.

4# Technologie

27% van de ondervraagden spendeert minder tijd met hun partner door het gebruik van technologie. 17% voelt zich wel eens schuldig over socialmediagebruik. Technologie kan aan de andere kant ook een positieve invloed hebben op de sfeer in huis: 36% voelt zich juist meer verbonden met huisgenoten dankzij technologie. Dit is vaak het geval wanneer je zelf niet fysiek thuis bent.

5# Het huis moet af

Veel mensen voelen de druk om hun huis af te maken. Zo is 21% bang om aan een woonproject te beginnen, omdat er een kans bestaat dat het project niet (op tijd) afkomt. 26% van de mensen wil het liefst alle veranderingen in huis in één keer doorvoeren, maar heeft hier niet genoeg energie voor.

Bron: Ikea

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Een op vijf Nederlanders ruziet vaker met partner door coronacrisis

Maar liefst negentien procent van de Nederlanders maakte het afgelopen jaar...

10 tips om je tweede relatie te doen slagen

Een nieuwe relattie beginnen na je scheiding is niet eenvoudig. Met...

Hoe sterk is jouw (prille) relatie?

Er zijn bepaalde situaties die zullen testen hoe sterk je relatie...

Vrouwen vaak teleurgesteld in bijdrage huishouden partner

Single zijn is zo slecht nog niet. Zeker wanneer je leest...

Relatie in een coronadip? Met deze tips kom je er weer uit!

Je zit met zijn tweeën binnen. De hele dag. Voor sommigen...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie