Samenwonen geeft mannen hoop op meer seks

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mannen gaan samenwonen in de hoop op meer seks, terwijl vrouwen het zien als opstapje naar een huwelijk. Daarnaast zien de stellen ook andere voordelen, zoals ‘meer tijd samen’.

De onderzoekers van de Universiteit van Californië vroegen tweehonderd stellen naar de voordelen van samenwonen. ‘Meer tijd samen’ en ‘het is goedkoper’ werden vaak genoemd.

Opvallend veel mannen noemden daarnaast ‘meer seks’ als belangrijke samenwoonreden. Bovendien bleken de heren samenwonen veel minder vaak te zien als opstapje naar een huwelijk, iets wat de vrouwelijke respondenten wel aangaven. Vrouwen gaven liefde en geborgenheid zelfs tot drie keer vaker als samenwoonreden dan mannen.

  

De onderzoekers vroegen ook naar de grootste nadelen van samenwonen. Het dopje van de tandpastatube en de haren in het doucheputje blijken voor lief genomen te worden. Wel zijn de vrouwen bang dat ze wettelijk gezien minder rechten hebben dan een getrouwd stel. De heren vinden het moeilijk hun vrijgezellenstatus officieel op te geven.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?