samenwonen uitvaartverzekering

Samenwonen en verzekeren: vergeet de uitvaartverzekering niet

Als je gaat samenwonen is dat in de eerste plaats natuurlijk spannend en leuk. Samen met je partner heb je een fijne plek weten te bemachtigen die jullie helemaal kunnen inrichten zoals jullie dat willen. Daarnaast is het ook een grote stap: jullie staan aan het begin van een nieuwe start. Tegelijkertijd is dit ook een moment waarop een aantal financiële zaken geregeld moeten worden. Een check van alle verzekeringen is daarbij niet overbodig.   

De kans is groot dat je al een aantal verzekeringen in bezit hebt. Denk bijvoorbeeld aan de zorgverzekering die voor iedere Nederlander verplicht is. Of misschien woonde je al een tijd op jezelf en heb je in die periode een inboedelverzekering afgesloten. Op het moment dat je gaat samenwonen kan het zijn dat je bepaalde verzekeringen moet aanpassen, opzeggen of opnieuw moet aanvragen.

Daarom is het verstandig om deze samen goed te bekijken. Vergeet daarbij ook een uitvaartverzekering niet. Misschien heb je niet eerder aan deze verzekering gedacht en daarom ook niet afgesloten. Maar ook als dat wel zo is of als je ouders dat voor jou hebben gedaan, dan is het goed om te kijken of deze nog steeds naar wens is.

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering verzeker je je tegen de kosten van je uitvaart. Ook al wil je daar natuurlijk liever niet over nadenken, een overlijden kan onverwachts voorkomen. Een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000,- en is daarmee niet goedkoop. Als je samenwoont betekent het vaak dat je partner degene zal zijn die je uitvaart zal regelen en betalen als je plotseling overlijdt. Als je net gaat samenwonen is de kans groot dat er nog niet voldoende spaargeld is opgebouwd om een uitvaart te betalen. Of je wilt je spaargeld liever voor iets anders gebruiken. In dat geval kan een uitvaartverzekering uitkomst bieden.

Samen op één polis

Je kunt bij een uitvaartverzekering samen met je partner op één polis komen te staan. Dat kan ook als één van jullie al een uitvaartverzekering heeft. De ander kan dan worden bijgeschreven op de polis. Dat is wel zo overzichtelijk. Nu een uitvaartverzekering afsluiten heeft nog een voordeel: op de leeftijd dat je gaat samenwonen geniet je vaak van een gunstige premie. Bovendien: kinderen kunnen in de toekomst gemakkelijk op jullie polis worden bijgeschreven en gratis meeverzekerd worden.

Uitvaartwensen bespreken

Misschien heb je nog niet echt over je uitvaart nagedacht. Het klinkt vaak nog ver weg. Toch is het goed om uitvaartwensen met je partner te bespreken. Mocht er iets met één van jullie gebeuren dan weet de ander wat de wensen waren. En dat is een prettig idee.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!