kerst eten samen

Samen uit eten in december

Je hebt dagen in de keuken gestaan om een feestmaal te bereiden, je hebt staan marineren, kneden en ploeteren om een fraai driegangendiner te verzorgen en binnen het uur is alles verslonden. Je mag als moeder of soms als vader dan ook nog eens de boel afruimen. Of er ook nog een toetje is? Is de koffie al klaar?  Samen (uit) eten in december.

Gezellige kerstdiner bij moeder

Ik heb een situatie geschetst die menig moeder en sommige vaders vast zullen herkennen. Het gezellige kerstdiner, waar ieder jaar naar uit wordt gekeken, maar wat ook iedere keer weer een soort desillusie te weeg brengt. Of is dit niet meer van deze tijd? Dat denk ik toch wel, wanneer ik mijn eigen omgeving naga.

Samen uit eten in december

Natuurlijk kan samen eten uitermate gezellig zijn. Degenen die dan moeten zorgen moeten het dan alleen niet erg vinden iets van het gesprek aan tafel te moeten missen, want dat kan niet anders, er moet gewerkt worden. Daar zijn oplossingen voor te bedenken. Je kunt een adres boeken zodat iedereen op de feestelijke dagen feest heeft. Je moet zelf bepalen of je dan iets zou kiezen waar je veel betaalt voor weinig, of waar je weinig betaalt voor veel. Dat kun je van te voren wel duidelijk krijgen. Te erg verrast zijn door een te hoge rekening, zorgt voor een nasmaak, die niet gewenst is.

Veel voor weinig

Bij deze groep denk je aan onbeperkt spareribs, veel friet en weinig groentes. Bestek is niet eens nodig, wel een biertje om te zorgen dat de buikwand ontspannen is. Aanvallen.

Weinig voor veel

Wanneer dit je meer aanspreekt dan ben je mogelijk een culifreak. Een sliertje van dit, een plakje van dat, een snufje van zus en een dotje van zo. Dit alles wordt in stijl verdeeld over een 6 tal gangen. In stijl gegarneerd met welgeteld één geroosterde cashewnoot, twee peultjes en één aardbei. Smullen maar.

Handige uit eten tips

Hebben jullie besloten met zijn allen buiten de deur te gaan eten, zodat moeder ook eens achterover kan leunen. En moeder na het eten ook lekker even kan blijven natafelen. Het kan zijn dat je het niet zo gewend bent, geeft niks. Er zijn wel enkele handige tips die je helpen het diner nog meer tot een succes te maken.

1. Geef fooi vooraf

Om er zeker van te zijn dat je ober goed zijn best voor jullie doen, kun je voorafgaand aan het eten hem al een fooi toeschuiven. Er zijn mensen die dat zo doen en die hebben de ervaring dat de ober de vonken onder zijn schoenen vandaan rent en dat hij jouw tafel bovenmatig in de gaten houdt.

2. Ga niet het zelfde gekleed als de ober

Zwarte broek, wit overhemd, zwart jasje, zwarte schoenen, de kleding voorkeur voor veel mensen die aan kerstmis denken. Bedenk echter dat je in deze outfit makkelijk aangezien kunt worden als een ober. Je zit dan niet op je gemak of je wordt ongewild aan het werk gezet.

3. Bestel gerust een huiswijn

Elk zichzelf respecterend restaurant zal zorgen dat de huiswijn in orde is. Wanneer je natuurlijk verstand hebt van wijnen, kun je na eigen keuze een flesje uitzoeken van de wijnkaart. Proost.

4. Eet vooraf niet te veel

Bij kerstmis thuis hoort ook gezellig koffie drinken, met een taart of lekkere bonbons. Misschien een Irish coffee, voor bij de openhaard die zich naast de kerstboom bevindt. Heb je vroeg in de middag het restaurant besproken zorg dan dat er nog voldoende ruimte is om van al het voorgeschotelde eten te kunnen genieten. Ga anders met zijn allen voorafgaand aan het kerstdiner een grote ronde lopen in het bos.

Culinaire verwennerij

Ben je single en heb je geen zin om in je eentje bij je familie of bij vrienden aan te schuiven. Dan ben je zeker niet de enige die daar geen prettig gevoel bij krijgt. Jij kent vast andere singles die in het zelfde schuitje zitten. Spreek met elkaar af ergens te gaan eten samen. Dat heb je wel verdiend. Zeker wanneer je alleen bent, moet je jezelf af en toe iets cadeau doen. En een culinaire verwennerij kun je zeker zien als een luxe cadeautje. Je kunt je natuurlijk ook nog aansluiten via organisaties die kleine en grote evenementen verzorgen voor singles.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.